Sponsored content

Η REDS, μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα. Το επενδυτικό ενδιαφέρον της εταιρείας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη Εμπορικών και Ψυχαγωγικών Κέντρων – Πάρκων, Οργανωμένων Οικιστικών Συγκροτημάτων, Εκθεσιακών Κέντρων, κτιρίων Γραφείων καθώς και αναπτύξεων Μεικτής Χρήσης. Η επιχειρησιακή στρατηγική της εταιρείας βασίζεται στην αναγνώριση ακινήτων με υψηλές αναπτυξιακές προοπτικές, στην εξασφάλιση των χρήσεων και όρων δόμησης και στην επίτευξη συνεργασιών με διακεκριμένους αρχιτέκτονες, μελετητές, και διαχειριστές για την ανάπτυξη και λειτουργία εγκαταστάσεων υψηλής εμπορικής αξίας.

Έχοντας αναπτύξει, διαχειριστεί και πωλήσει περισσότερα από 250.000 τ.μ., η εταιρεία επενδύει σε σύγχρονα αναπτυξιακά έργα που ευθυγραμμίζονται με τις τάσεις της αγοράς εστιάζοντας στρατηγικά στη δημιουργία περισσότερων ανοιχτών και φιλικών, προς το περιβάλλον, χώρων, καθώς και στην ανάπτυξη υβριδικών λειτουργιών με βάση τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται από βραβευμένα έργα με διεθνείς διακρίσεις τα οποία επισφραγίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ταυτότητα, τη φιλοσοφία και την ποιότητα του έργου της.

Η πρόσφατη προσθήκη του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης τον Φεβρουάριο του 2023 στο χαρτοφυλάκιο των επενδυτικών έργων της REDS αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της παραπάνω φιλοσοφίας της εταιρείας, καθώς και της δέσμευσης του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την ανάπτυξη στρατηγικών, καινοτόμων και βιώσιμων επενδύσεων σε όλους τους κλάδους δραστηριότητάς του.

Πρόκειται για την πιο σημαντική τουριστική και εμπορική ανάπτυξη γης στην Κρήτη στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και μια από τις πιο σημαντικές σύγχρονες αναπτύξεις στην Ελλάδα.

Το έργο τοποθετείται σε μία παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Στρατηγικής σημασίας και η προστιθέμενη αξία του ακινήτου που προκύπτει από την απόσταση μόλις 20 χλμ. από το νέο διεθνές αεροδρόμιο που αναπτύσσεται στο Καστέλι, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η επένδυση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων χρήσεων, ξενοδοχειακή μονάδα, τουριστικές βίλες και διαμερίσματα, καζίνο, εμπορικά καταστήματα, κτίριο γραφείων, χώρους άθλησης και πολιτισμού κ.α. Το έργο χαρακτηρίζεται ως «πράσινη υποδομή», με ανάπτυξη κοινωφελών υπαίθριων χώρων (χώροι αναψυχής και άθλησης, ακάλυπτοι χώροι κτιρίων) και πράσινων διαδρόμων (οδικοί άξονες, ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι).

Το έργο των Γουρνών αναμένεται να πολλαπλασιάσει την οικονομική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή τόσο κατά την υλοποίηση των έργων, όσο και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους στο μέλλον. Πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές ευκαιρίες, θα ενθαρρύνει την περιφερειακή ανάπτυξη και θα αυξήσει τις ευκαιρίες απασχόλησης στηρίζοντας τόσο την τοπική κοινωνία όσο και την οικονομία της περιοχής.

Στην ίδια γραμμή, βρίσκεται και το έργο του Cambas Project στην περιοχή Κάντζα Παλλήνης στην ανατολική Αττική. Πρόκειται για ένα έργο που θα κατασκευασθεί στην υπό πολεοδόμηση επιφάνεια 315 στρεμμάτων, σε προνομιούχο σημείο στην καρδιά της Αττικής, στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά.

Το έργο επενδυτικής αξίας 200 εκατ. θα έχει πρωτοποριακό χαρακτήρα για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς θα συνδυάζει την ανάδειξη των διατηρητέων κτιρίων Καμπά με μία νέα σύγχρονη ανάπτυξη σε ένα ελκυστικό υπαίθριο περιβάλλον με χρήσεις γραφείου, αγοράς, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Η πρόσβαση θα είναι εύκολη και γρήγορη από όλη την Αττική καθώς θα υπάρχει απευθείας προσέγγιση μέσω Αττικής οδού, Προαστιακού και Μετρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 50% της συνολικής έκτασης που αντιστοιχεί σε 157 στρέμματα θα είναι εισφορά σε γη στον δήμο Παλλήνης για κοινόχρηστη δημόσια χρήση, πολλαπλασιάζοντας τη διαθέσιμη επιφάνεια πλατειών και παιδικών χαρών.

Η REDS έχει εισέλθει στην επόμενή της μέρα. Με νέα ομάδα Διοίκησης, πολυετή εμπειρία, έτοιμη να υλοποιήσει ένα επενδυτικό πλάνο ύψους σχεδόν μισού δισ. ευρώ σε σύνθετες αναπτύξεις με όραμα την ουσιαστική αρωγή στην αναπτυξιακή δυναμική των τοπικών κοινωνιών και το όραμα μιας σύγχρονης Ελλάδας.