Για κατάργηση των γκισέ έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, παρουσιάζοντας τη νέα εφαρμογή ψηφιακής ανανέωσης αδειών κυκλοφορίας και διπλωμάτων οδήγησης.

Όπως είπε στην ΕΡΤ1 το πρωί της Τρίτης, η είσοδος στην υπηρεσία θα γίνεται μέσω κωδικών taxis από την πλατφόρμα gov.gr. «Σε κάθε στάδιο ενημερώνεται ο πολίτης για το πού βρίσκεται η αίτησή του. Και μιλάμε για 200.000 έως και 300.000 πολίτες που ακολουθούν διαδικασία ανανέωσης εγγράφων οδήγησης κάθε χρόνο», είπε.

H ψηφιακή αυτή διαδικασία είναι προπομπός της ηλεκτρονικής αγοραπωλησίας οχημάτων που θα εγκαινιαστεί το επόμενο τρίμηνο, πρόσθεσε ο κ. Χριστόπουλος μιλώντας για καινοτομία αφού η είσοδος στην πλατφόρμα σημαίνει πληροφόρηση για όλα τα στοιχεία κάθε αυτοκινήτου.

Οι ψηφιακές εφαρμογές που έχουν ήδη διατεθεί περιλαμβάνουν την έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, διαδικασία που απαιτούσε πολύ χρόνο ενώ δεν έλειπαν αθέμιτοι τρόποι προκειμένου να επισπευσθεί η έκδοση. Με την νομοθετική καθιέρωση της προσωρινής άδειας οδήγησης τα φαινόμενα αυτά περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Διαβάστε ακόμη:

Zero Bond: H αγαπημένη λέσχη του Έλον Μασκ και της Κιμ Καρντάσιαν στη Νέα Υόρκη – Πόσο κοστίζει να γίνεις μέλος (pics)

Lamda Development: Τα «αποκαλυπτήρια» του νέου εμπορικού και επιχειρηματικού κόμβου στο Ελληνικό

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεταξύ 2,30% και 2,70% το εύρος απόδοσης του 7ετούς ομολόγου