Αυτοκίνητο

Έλον Μασκ: Γελά με την προοπτική μιας αυτόνομης Ferrari

  • newsroom


Η Tesla εργάζεται πυρετωδώς πάνω στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, αλλά o Μασκ δεν μπορεί να φανταστεί πως θα υπάρξει Ferrari που θα κινείται μόνη της

Με την αυτοκινητοβιομηχανία να έχει γίνει πόλος έλξης για τεχνολογική ανάπτυξη, οι κατασκευαστές δεν διστάζουν να εξοπλίσουν τα μοντέλα τους με τεχνολογίες που έχουν σκοπό να αλλάξουν ριζικά τα όσα ξέραμε.

Τη μεγαλύτερη επανάσταση αναμένεται να φέρουν τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης που υπόσχονται πως θα μετατρέψουν τα αυτοκίνητα από απλά μεταφορικά Μέσα σε παρόχους ολιστικών εμπειριών.

Οι αυτονομίες τεχνολογίες, όμως, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τον πυρήνα κάποιων εταιρειών που επικεντρώνονται στην οδηγική απόλαυση.

Για ποιον λόγο, λοιπόν, να καταστήσεις αυτόνομα τα supercars, όπως τα μοντέλα της Ferrari;

Την ίδια απορία έχουν και οι διοικούντες της μάρκας από το Μαρανέλο προεξέχοντος του Διευθύνοντος Συμβούλου της, John Elkann.

Ο τελευταίος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση “Tech Week” στην Ιταλία, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει με κορυφαία στελέχη του αυτοκινητικού κλάδου.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η αυτόνομη οδήγηση, με τον Elkann να αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε μια Ferrari που θα κινείται… μόνη της.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto