Αυτοκίνητο

Hλεκτρικά αυτοκίνητα: Πόσο επικίνδυνες είναι οι φωτιές και πόσο εύκολο να προκληθούν

  • newsroom


Ποια είναι τα προβλήματα και πως τα αντιμετωπίζουν οι ειδικοί στο εξωτερικό και την Ελλάδα; Τι πρέπει να κάνουμε όταν εμπλακούμε σε μία τέτοια κατάσταση;

Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Ποια είναι τα προβλήματα και πως τα αντιμετωπίζουν οι ειδικοί στο εξωτερικό και την Ελλάδα; Τι πρέπει να κάνουμε όταν εμπλακούμε σε μία τέτοια κατάσταση; Έστω και αν αυτή έχει ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί…

Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Προϊστάμενου του Τμήματος Επιχειρήσεων, Πυροπροστασίας Ειδικών Εγκαταστάσεων ΑΠΣ, Επιπυραγού Αχιλλέα Σαΐτη, λύνουμε τις απορίες μας.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο ένα αυτοκίνητο να πάρει φωτιά. Οι σκηνές που βλέπουμε στις ταινίες είναι απόλυτα ψεύτικες και για να προκληθεί πυρκαγιά σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ατύχημα, πρέπει η σύγκρουση να είναι σφοδρή.

Επιπλέον, πρέπει το όχημα να χτυπηθεί σε σημείο που έχει πρόβλημα για να αναφλεγούν τα καύσιμα.

Το ρεζερβουάρ και οι σωλήνες μεταφοράς της βενζίνης (ή του πετρελαίου) είναι πολύ καλά προστατευμένα.

Όσο αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η κατάσταση είναι ακόμη καλύτερη. Βλέπετε, δεν υπάρχουν καύσιμα και το μοναδικό κομμάτι που ενέχει κίνδυνο ανάφλεξης είναι οι μπαταρίες (λόγω του υγρού ηλεκτρολύτη τους).

Οι κατασκευαστές έχουν φροντίσει ώστε τα στοιχεία των μπαταριών να είναι απόλυτα προστατευμένα. Βέβαια, όσο δύσκολο είναι να αναφλεγούν, άλλο τόσο δύσκολο είναι να… σβήσουν.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto