Η ηλεκτροκίνηση υποστηρίζεται με δέσμη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση, δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος σε Διεθνές Συνέδριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την Ηλεκτροκίνηση που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μια μορφή ενέργειας που περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τομέα των Μεταφορών, αλλά και ένας τρόπος να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο ήπιες μορφές μετακίνησης στις πόλεις μας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στο αστικό περιβάλλον.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών ανέφερε: «Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια υπέρ της ηλεκτροκίνησης, μετά από μια περίοδο απραξίας που διήρκεσε 4,5 χρόνια.

Το 2019 είχαν ταξινομηθεί 404 αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, ενώ το 2021 ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάστηκε σε 3.594 ταξινομήσεις. Σχεδόν 9 φορές περισσότερες. Τους πρώτους πέντε μήνες τους 2022 οι ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχουν φτάσει τις 1.515.

Συνεχίζονται, δηλαδή, με ικανοποιητικό ρυθμό και παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας σε όλο τον κόσμο, ως συνέπεια της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία.

Στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» προβλέπεται επίσης μια γενναία επιδότηση για την αντικατάσταση των Ταξί, η οποία αναμένεται να αυξηθεί στον νέο κύκλο του προγράμματος.

«Τα συγκριτικά νούμερα φανερώνουν την προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια υπέρ της ηλεκτροκίνησης» είπε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Ένας τρόπος για να αυξήσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες τα σημεία φόρτισης, αλλά και να αποκτήσουν ηλεκτροκίνητα οχήματα, είναι τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας».

Διαβάστε ακόμη 

Goldman Sachs: Γιατί «παίζουν» δυνατά οι αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης από την Fed

Εκτέλεση Προϋπολογισμού: 33,4% μεγαλύτερες εισπράξεις το Μάιο

ΙΜΟ: Τον Ιούλιο του 2023 τα μέτρα για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας