Αυτοκίνητο

Μαγνήσιο: Η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία τρομάζει από την έλλειψή του

  • newsroom


Μερίδα των Ευρωπαίων κατασκευαστών συστήνει ψυχραιμία, όταν κάποιοι άλλοι εκτιμούν ισχυρότερο χτύπημα από αυτό που κατάφερε η έλλειψη ημιαγωγών

Πανταχόθεν βαλλόμενη είναι τους τελευταίους μήνες η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Ας μην έφταναν η κρίση των ημιαγωγών και η παρατεινόμενη πανδημία του κορωνοϊού, ο αυτοκινητικός κλάδος φαίνεται να απειλείται και από την έλλειψη μαγνησίου.

Όπως σας έχει ενημερώσει το Newsauto, τις τελευταίες μέρες ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάντλησης των αποθεμάτων του συγκεκριμένου μετάλλου μετά την απόφαση της Κίνας να τερματίσει τη λειτουργία πολλών εργοστασίων, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδεινούμενης έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα λαμβάνει αλόγιστες διαστάσεις, μιας και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται σχεδόν πλήρως (95%) από την αγορά της ασιατικής χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, η παραγωγή του μετάλλου στην Κίνα έχει μειωθεί κατά 50%, και εφόσον δεν ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα, η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία θα υποστεί ισχυρό πλήγμα.

Όπως έχουμε προαναφέρει, το μαγνήσιο συνιστά βασικό συστατικό για την κατασκευή κραμάτων αλουμινίων, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε κιβώτια ταχυτήτων, κολώνες τιμονιών, πλαίσια καθισμάτων και καλύμματα δεξαμενών καυσίμου. Εξαρτήματα, δηλαδή, που είναι πλήρως απαραίτητα σε ένα αυτοκίνητο.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto