Με συνολικές πωλήσεις 19.820 αυτοκινήτων, το Renault Clio ήταν πρώτο τον περασμένο μήνα, παρά την πτώση των πωλήσεών του κατά 3%. Οι πωλήσεις του Dacia Sandero υποχώρησαν κατά 27%, στις 18.852 μονάδες τον Απρίλιο, πέφτοντας στη δεύτερη θέση.

Το Volkswagen Tiguan ήταν τρίτο, με αύξηση πωλήσεων 2,3%, στις 17.027, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Dataforce που αντιπροσωπεύουν το 99% των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αγορές της ΕΖΕΣ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Δύο μικρά αυτοκίνητα της Stellantis, το Peugeot 208 και το Citroen C3, ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Ο μεγαλύτερος νικητής τον περασμένο μήνα μεταξύ των αυτοκινήτων στο top 10 ήταν το Toyota Yaris Cross, με αύξηση πωλήσεων 13%, σε 15.994. Το Dacia Duster, στην ένατη θέση συνολικά, αυξήθηκε κατά 10%. Ένα άλλο μοντέλο που είχε έναν δυνατό μήνα ήταν το Opel Corsa, με αύξηση 16%, στις 14.073 μονάδες. Αυτό ανέβασε το Corsa στη 12η θέση από τη 17η τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Αλλοι νικητές στο top 50 ήταν το Peugeot 3008 (+77%), το Jeep Avenger (+64%) και το MG ZS (+23%), σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς αριθμούς της Dataforce. Αντιθέτως οι πωλήσεις του Tesla Model Y μειώθηκαν κατά 51% τον Απρίλιο στις 4.743, αφήνοντάς το στην 84η θέση. Υπενθυμίζουμε ότι το Model Y ήταν το πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη το 2023 και το τέταρτο συνολικά το 2024.

Μέσα σε τέσσερις μήνες, η Dacia, η Toyota, η Skoda και η VW έχουν αυτοκίνητα που βρίσκονται σε άνοδο. Οι πωλήσεις του Dacia Duster αυτό το τετράμηνο αυξήθηκαν κατά 13% στις 63.957 μονάδες με το λανσάρισμα της νέας γενιάς, τοποθετώντας το συνολικά στην όγδοη θέση.

Οι πωλήσεις του Toyota C-HR αυξήθηκαν κατά 9,6%, στις 41.925, αρκετές για την 22η θέση στην κατάταξη πωλήσεων. Οι πωλήσεις του Skoda Kodiaq αυξήθηκαν κατά 32% στις 36.157 μετά από τέσσερις μήνες.

Αλλά ο μεγαλύτερος νικητής μεταξύ των αυτοκινήτων στο top 50 ήταν το αμιγώς ηλεκτρικό VW ID.4, με αύξηση πωλήσεων 71% στις 27.299 μετά από τέσσερις μήνες. Το μεγάλο άλμα εξασφάλισε την 44η θέση στην κατάταξη πωλήσεων για το ηλεκτρικό SUV μέχρι τον Απρίλιο.

strong>Διαβάστε ακόμη

Γιατί το εμπορικό έλλειμμα αποτελεί νάρκη για την οικονομία

Οι Τούρκοι κάνουν τουρισμό στην Ελλάδα (πίνακες)

Στεγαστική κρίση: Οι Ελληνες αγοραστές στρέφονται σε μικρότερα σπίτια (πίνακες + pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα