Η νέα «καυτή» τάση είναι αναμφίβολα τα ηλεκτρικά μοντέλα στην αυτοκίνηση και αυτό αποδεικνύεται και από τις πωλήσεις του πρώτου πλήρως ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Porsche που ξεπέρασαν εκείνες Taycan ξεπέρασαν εκείνες της θρυλικής σειράς 911, σύμφωνα τουλάχιστον με τα νούμερα που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή.

Το Taycan είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Porsche και παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2019. Αντίστοιχα, η εταιρεία κυκλοφόρησε το 911 που περιγράφεται ως σπορ αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης, το 1964.

Σύμφωνα με έρευνα της AlixPartners, τα ηλεκτρικά οχήματα αφορούν περίπου το 2% του συνόλου των πωλήσεων οχημάτων παγκοσμίως σήμερα και η εταιρεία προβλέπει ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί σε περίπου 24% έως το 2030. Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσφέρουν κίνητρα στις αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να προτιμούν ηλεκτρικά και υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα.

Τελευταίο παράδειγμα η χώρα μας, καθώς από τις 25 Οκτωβρίου που θα ισχύσει ο νέος δακτύλιος για το κέντρο της Αθήνας, θα έχουν «ελευθέρας» τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2. Αυτά κατόπιν απόφασης διυπουργικής σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Οι παραδόσεις του Taycan έφτασαν τις 28.640 στο εννεάμηνο του 2021 και οι παραδόσεις του 911 έφτασαν τις 27.972 κατά την ίδια περίοδο.

Το τετράθυρο, δικινητήριο Taycan, θεωρήθηκε κατά τοπ ντεμπούτο του στην αγορά ως ο ακριβός ανταγωνιστής για τα νεότερα sedan S της Tesla.

Για την ιστορία η εταιρεία του Ελον Μασκ ανακοίνωσε παραδόσεις περίπου 13.180 μοντέλων S Sedan και Model X από τις αρχές του έτους έως και τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη:

Πλήγμα για την Domino’s Pizza: Γιατί «γκρεμίστηκαν» οι παραγγελίες που δέχεται

Μπιλ Γκέιτς: Πώς και γιατί έχασε τον τίτλο του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο

Ποιες αποδείξεις φέρνουν έξτρα έκπτωση φόρου έως και €2.200