Έτοιμη να μπει (ξανά) στον «θαυμαστό κόσμο» της Formula One βρίσκεται η Porsche, η οποία αναμένεται να αγοράσει το 50% της Red Bull Technology, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο διέρρευσε και αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, η συνεργασία με τη Red Bull, η οποία ήδη συμμετέχει ως κατασκευάστρια εταιρεία στη F1, θα έχει τουλάχιστον 10ετή διάρκεια. 

Η Porsche θα αποκτήσει το ήμισυ της Red Bull Technology, η οποία είναι αρμόδια για την κατασκευή του σασί, δηλαδή του «σκελετού», των αγωνιστικών οχημάτων της Red Bull. 

Οι λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα διαρθρωθεί το deal δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές με γνώση επί του θέματος.  

«Οι εταιρείες συμμετέχουν σε μια εποικοδομητική συζήτηση» επιβεβαίωσε, πάντως, o Τhomas Hagg, στέλεχος της Porsche, η οποία ανήκει στον Όμιλο της Volkswagen.  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί έως τα τέλη του καλοκαιριού.  

Η Porsche, η οποία εδρεύει στη Στουτγάρδη, συμμετείχε στη F1 και την περίοδο 1957 – 1964, ενώ το 1983 επανεμφανίστηκε, παρέχοντας τους κινητήρες στην ομάδα της McLaren. Το 1991 ήταν η τελευταία χρονιά ενασχόλησης, στην οποία συνεργαζόταν με την άσημη ομάδα  Footwork Arrows. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πιθανή είναι η είσοδος στον «κόσμο» της F1 και της Audi, μίας ακόμη εταιρείας της Volkswagen, η οποία έχει ως στόχο να δημιουργήσει τη δική της ομάδα (και όχι να αναπτύξει συνεργασία με κάποια από τις ήδη υπάρχουσες).

Διαβάστε επίσης: 

Ο άσχετος της ψηφιακής παρέας, ο λύκος Σωκράτης, το σφυρί του Λούβαρη και δυο νέα deals 

O θρυλικός επενδυτής στη Silicon Valley που τα έβαλε με τη Wall Street και κέρδισε 

Αγγελική Φράγκου: Κυρίαρχη στη Ναυτιλία – Δημιούργησε εταιρεία-κολοσσό με 188 πλοία