Η Tesla πρέπει να επιταχύνει την παραγωγή στο γερμανικό εργοστάσιό της, καθώς μετά τις πρόσφατες μειώσεις τιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας μοιραία αυξήθηκαν οι παραγγελίες με επακόλουθο και την αύξηση των χρόνων παράδοσης στους πελάτες.

Η αναμενόμενη παράδοση του βασικού βασικού Model Y σε πελάτες στη Γερμανία είναι τώρα Φεβρουάριος-Μάρτιος, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Tesla, ενώ πριν από τη μείωση της τιμής της συγκεκριμένης έκδοσης κατά 17% την περασμένη εβδομάδα ο χρόνος παράδοσης υπολογιζόταν ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Η αναμενόμενη παράδοση των εκδόσεων Long Range και Performance, στα οποία σημειώθηκαν μικρότερες μειώσεις τιμών κατά 4% και 1% αντίστοιχα, παραμένει ίδια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας του Βραδεμβούργου, Joerg Steinbach, του ομοσπονδιακού κρατιδίου στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο της Tesla, στο Gruenheide κοντά στο Βερολίνο, σε μια συζήτηση που διοργάνωσε το γερμανικό σωματείο IG Metall σχετικά με τις βιομηχανικές προοπτικές για την ανατολική Γερμανία, η παραγωγή του εργοστασίου θα πρέπει να επιταχυνθεί για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των πελατών.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα αυτό το μήνα η Tesla ξεκίνησε έναν πόλεμο τιμών εναντίον των αντιπάλων της, αφού μείωσε – σε αρκετές περιπτώσεις σημαντικά- τις τιμές στα ηλεκτρικά της οχήματα τόσο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ όσο και στην Ασία.

Αυτή την περίοδο η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk προσλαμβάνει από 200 έως 300 άτομα την εβδομάδα για να εργαστούν στο εργοστάσιο της Gruenheide, την ίδια στιγμή που άλλες εταιρείες στην ίδια  περιοχή δυσκολεύονται να βρουν εξειδικευμένο προσωπικό, είπε ο Steinbach. Το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου τώρα να ανέρχεται σε περίπου 9.000 άτομα.

Στην ίδια συζήτηση πάντως εκπρόσωποι της IG Metall ανέφεραν ότι λαμβάνουν παράπονα από εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Tesla για πολλές ώρες εργασίας και συχνές βάρδιες το Σαββατοκύριακο καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να επιταχύνει την παραγωγή.

Η Tesla έφτασε σε παραγωγή 3.000 αυτοκινήτων την εβδομάδα στα τέλη Δεκεμβρίου, περισσότερο από δύο μήνες αργότερα από το προγραμματισμένο. Υπενθυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο  κατασκευάζεται προς το παρόν αποκλειστικά το Model Y για διάθεση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε ακόμη

Tα νέα projects που φέρνει το 2023 στην Αττική Ριβιέρα (pics)

Χάρης Πυλαρινός (Hack The Box): Μια σχολή για… χάκερ εκατομμυρίων ευρώ (pics)

Χαμηλός φόρος 4,5% για νέους επαγγελματίες