Όσο ο Τέλης αγοράζει ακίνητα… οι (καλοί) Πασόκοι επελαύνουν στην Κυβέρνηση ///


 

-Καλημέρα σας, εγώ ο φουκαράς σας τα έλεγα από χτες ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών θα λειτουργήσει κανονικά και στο ΚΙΝΑΛ εκτέθηκαν που έλεγαν για «φωτογραφικό διαγωνισμό» σε ιδιωτικές εταιρείες, αφού τέτοια ανάθεση δεν θα γίνει ποτέ, δεν χρειάστηκε. Πάντως, χρειάστηκε ένα γερό ξενύχτι από τον Πιερρακάκη και τους δικούς του για να λειτουργήσει ομαλά η πλατφόρμα. Μια χαρά λειτούργησε όπως και το σύστημα των ραντεβού με τα φαρμακεία, όπου ρόλο έπαιξε και η αμοιβή ανά ραντεβού.

-Υπομονή 20 ημέρες ακόμα για το νέο σούπερ πρόγραμμα διαφήμισης (15 εκατ. ευρώ) για τα εμβόλια. Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει δώσει ακόμα το ok, αλλά δεν θα καθυστερήσει.

-Όσον αφορά την αλλαγή σκυτάλης στο Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) και την τοποθέτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, συνονόματου και συνεπώνυμου του εξ απορρήτων του πρωθυπουργού στο Μαξίμου, η στήλη σημειώνει τα εξής: το νέο ισχυρό πρόσωπο της ΕΕΣΥΠ παραιτήθηκε τον Νοέμβριο από ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών προκαλώντας απορίες και ερωτήματα. Κάτι είχε ακουστεί τότε για δύσκολη σχέση με τον υφυπουργό Φραγκογιάννη ενώ έδιναν και έπαιρναν οι «διαρροές» για «εκπαραθύρωση λόγω καθυστερήσεων και… μη απαραίτητης ικανότητας».

-Πάντως, ο Γρηγόρης Δημητριάδης -που θα αναλάβει καθήκοντα στις 16 Φεβρουαρίου- είχε ανεβάσει τις μετοχές του για τον ρόλο που έπαιξε στη μάχη της μάσκας την Άνοιξη, ταυτόχρονα έχει καλή σχέση συνεννόησης με τον Άλεξ Πατέλη, δεν προέρχεται από τη ΝΔ, έχει κεντροαριστερό μεταρρυθμιστικό προφίλ, ήταν στενός συνεργάτης κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ (όπως του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη) και στηρίζει τις πολιτικές για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

-Πέρασε απαρατήρητο, αλλά προφανώς στην ΕΚΤ προετοιμάζονται για τις ανατροπές που θα φέρει η επόμενη ημέρα μετά την πανδημία στις τράπεζες. Έτσι λοιπόν η ΕΚΤ εξέδωσε οδηγό για διασυνοριακές και άλλες εξαγορές και συγχωνεύσεις τραπεζών, όπου προβλέπει χαλάρωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων ώστε να ευνοηθούν τραπεζικά deals.

-Επ’ ευκαιρία, σύμφωνα με τα όσα συζήτησαν χθες κυβέρνηση και τραπεζίτες, το νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα (ως 80% του δανείου) θα αφορά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο ως 200.000 ευρώ, που θέλει να βοηθήσει η Κυβέρνηση.

-Είδηση θα είναι να πουλήσει η Τράπεζα Πειραιώς πακέτο κόκκινων δανείων και να μην το αγοράσει η Intrum, η οποία λόγω της συμφωνίας που έχει με την τράπεζα έχει μονοπωλήσει τις σχετικές συναλλαγές.

Τέλης (Μυστακίδης) ο εκ Θεσσαλονίκης tycoon της Glencore που το όνομά του αναφέρεται μεταξύ των πλουσιότερων Ελλήνων, κατέβηκε στην Αθήνα. Ο επιχειρηματίας που τελευταία επενδύει σταθερά στην αγορά ακινήτων απέκτησε το Oyster Smartflats της ISV Κατασκευαστικής. Πρόκειται για συγκρότημα 28 διαμερισμάτων και 3 ρετιρέ στον Νέο Κόσμο πολύ κοντά στις αρχές της Λ. Συγγρού, ένα τετράγωνο από το Ιntercontinental.

-Αντίθετα, δεν πάει καλά η πώληση του ιστορικού κτιρίου της Χρήστου Λαδά που στέγασε για δεκαετίες τον ΔΟΛ. Το Αpollo, στην κυριότητα του οποίου είχε περιέλθει το κτίριο των περίπου 4.000 τ.μ., έκανε διαγωνισμό όπου είχε πλειοδοτήσει fund το οποίο φιλοδοξεί να το μετατρέψει σε κέντρο ημερήσιας νοσηλείας. Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με το προσφερόμενο τίμημα και, κατά τις πηγές μου, η δουλειά μάλλον χαλάει.

-Χωρίς να έχει ενημερώσει προηγουμένως τον εκπρόσωπο των ομολογιούχων, την Beta Χρηματιστηριακή, η MLS γνωστοποίησε και επίσημα (όπως αναμενόταν) ότι δεν θα πληρώσει τα κουπόνια του ομολόγου των 4 εκατ. ευρώ που είχε εκδώσει πίσω το 2016. Πλέον το θέμα ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες της BETA ως εκπροσώπου των ομολογιούχων και κατά πληροφορίες ήδη η χρηματιστηριακή στην επόμενη γενική συνέλευση των ομολογιούχων, θα ζητήσει έγκριση για ορισμό νομικού συμβούλου προκειμένου να αναληφθούν οι προσήκουσες νομικές ενέργειες. Μέσα στον μήνα λήγει και το κουπόνι από το δεύτερο ομόλογο της εταιρείας που, όπως φαίνεται, θα έχει ανάλογη τύχη με το πρώτο.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.