Sponsored Content

«Ψηφιακός μετασχηματισμός», τον ακούμε συχνά αλλά τι πραγματικά είναι με απλά λόγια; Πρόκειται για τη ριζική αλλαγή που προκύπτει από τη χρήση και ενσωμάτωση τεχνολογικών λύσεων σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η εταιρεία MainSys διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με ταυτόχρονη χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), χιλιάδων εταιρειών και οργανισμών, παρέχοντας εξειδικευμένες ψηφιακές λύσεις που ενισχύουν την αποδοτικότητα, τη διαφάνεια και την εξυπηρέτηση του κοινού. Η εταιρεία επιδεικνύει πρωτοπορία και καινοτομία σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, η MainSys  έχει ασχοληθεί με την δημιουργία ψηφιακών πλατφορμών και εφαρμογών που διευκολύνουν την πρόσβαση σε πολιτιστικό περιεχόμενο και εκδηλώσεις ανοίγοντας τις πύλες του πολιτισμού στον κόσμο. Σε συνεργασία με το Μουσείο της Ακρόπολης, η MainSys  ανέπτυξε τη διαδικτυακή πύλη του Μουσείου που το καθιστά e-προσβάσιμο από επισκέπτες σε όλο στον κόσμο αλλά και την εφαρμογή e-ticketing. Tο online κοινό μπορεί να θαυμάσει διαδικτυακά ένα τεράστιο όγκο εκθεμάτων που ψηφιοποιήθηκαν. Παράλληλα, η υπηρεσία e-ticketing ‘Skip the line’ αναμόρφωσε την εμπειρία κάθε επισκέπτη μειώνοντας κατά πολύ τις ανεπιθύμητες ούρες κυρίως κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών ενώ συνέβαλε και στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών. Η υπηρεσία επιτρέπει στον επισκέπτη να επιλέξει την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψής του με μερικά κλικς, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας του. 


Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και στην υπηρεσία MediSys καθώς σε πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες την περίοδο του κορωνοϊού η εταιρεία παρέδωσε ένα υπερσύγχρονο
ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα επιδημιολογικής παρακολούθησης το οποίο παρέχει δυνατότητες καταγραφής μεγάλου όγκου επιδημιολογικών δεδομένων (Big Data) που προκύπτουν από δειγματοληψίες όλο το 24ωρο. Επιπρόσθετα, επιτρέπει στον Ε.Ο.Δ.Υ. την ψηφιακή διαχείριση των δράσεων των μονάδων των Κινητών Μονάδων Υγείας.


Παραμένοντας στον τομέα της υγείας, η εταιρεία επενδύοντας στον σεβασμό και στον άνθρωπο, δημιούργησε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την «
Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας». Τα άτομα με αναπηρία με την χρήση της κάρτας, ακόμα και μέσα στο gov.gr wallet, διευκολύνουν πλέον τις επαφές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας την ταχύτερη και πιο άνετη εξυπηρέτησή τους αποφεύγοντας την επίδειξη ιατρικών βεβαιώσεων. Με αυτόν τον τρόπο, η κάρτα συμβάλλει στη μείωση των εμποδίων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία, προωθώντας ταυτόχρονα την ισότητα και την κοινωνική συνοχή.


Η MainSys
 έχει επίσης συνδράμει στην μείωση του οικολογικού αποτυπώματος με το πρωτοποριακό ανταποδοτικό πρόγραμμα «Ανακύκλωση στο Σπίτι» σε συνεργασία με 10 Δήμους πανελλαδικά, το οποίο συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Πρόκειται για μια πλατφόρμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης με διπλό όφελος – οι δημότες κερδίζουν εκπτώσεις και προνόμια και οι δήμοι έχουν όλα τα απορρίμματα ζυγισμένα και χωρισμένα σε κατηγορίες με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερη η διαδικασία ανακύκλωσης.

Τέλος, η πλατφόρμα έκδοσης της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας που υλοποιήθηκε από την εταιρεία MainSys  σε συνεργασία με το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπ. Παιδείας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού για όλη την εκπαιδευτική πανεπιστημιακή κοινότητα της Ελλάδας. Η νέα πλατφόρμα της Ακαδημαϊκης Ταυτότητας, ενισχυμένη με σύγχρονο design, δεν προσφέρει μόνο προνόμια στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά συμβάλλει στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής εμπειρίας. 

Η MainSys  κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον, εφοδιασμένη με ψηφιακές λύσεις που σχεδιάζονται για να ενισχύσουν την κοινωνία. Συνεχίζει να πρωτοπορεί, επιδεικνύοντας αφοσίωση στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Μέσα από την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας, η εταιρεία ανταποκρίνεται σε προκλήσεις του σήμερα, χαράσσοντας προοδευτικά μονοπάτια στον κόσμο της ψηφιακής και κοινωνικής καινοτομίας. Με τη συνεχή δέσμευσή της για την εξυπηρέτηση της κοινότητας, η MainSys  προσφέρει ψηφιακές λύσεις με στόχο τη διαμόρφωση ενός καλύτερου ψηφιακού αύριο για όλους.