Αγορές

33χρονος έγινε εκατομμυριούχος επενδύοντας στο dogecoin και έχασε $167.000 σε μια μέρα – Γιατί αρνείται να πουλήσει

  • newsroom


Την περασμένη Δευτέρα, τα κορυφαία κρυπτονομίσματα κατέρρευσαν. Οι απώλειες συνεχίστηκαν και την επόμενη μέρα και το χαρτοφυλάκιο του Γκλάουμπερ Κοντεσότο δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τις επιπτώσεις

Ο Γκλάουμπερ Κοντεσότο, στις 5 Φεβρουαρίου αποφάσισε να επενδύσει περισσότερα από 250.000 δολάρια στο dogecoin με την πεποίθηση ότι θα γίνει εκατομμυριούχος. Στις 15 Απριλίου τα κατάφερε.

Ο νεαρός πριν από τέσσερις μήνες αγόρασε το πρώτο του dogecoin για περίπου 4,5 σεντς. Στις 8 Μαΐου, το κρυπτονόμισμα – meme έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών. Άξιζε περίπου 73 σεντς ανά μετοχή. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, η αξία του Κοντεσότο ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια δολάρια. «Όταν αποφάσισα να επενδύσω στο dogecoin είπα στον εαυτό μου ότι θα μείνω μέσα για τουλάχιστον ένα χρόνο. Επένδυσα όλες τις αποταμιεύσεις μου γιατί ήξερα ότι τελικά θα γίνω εκατομμυριούχος».

Την περασμένη Δευτέρα όμως, λίγο μετά από την παρέμβαση των κινεζικών αρχών, τα κορυφαία κρυπτονομίσματα (bitcoin, etherum και dogecoin) κατέρρευσαν. Οι απώλειες συνεχίστηκαν και την επόμενη μέρα και το χαρτοφυλάκιο του Κοντεσότο δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τις επιπτώσεις. Σύμφωνα με το CNBC, o 33χρονος έχασε 167.000 δολάρια μέσα σε μία μόλις μέρα. Παρόλα αυτά, αρνείται να πουλήσει και συνεχίζει να αγοράζει – ακόμη κατά τη διάρκεια των πτώσεων.

«Οι άνθρωποι στην πρώτη αναποδιά, τρομοκρατούνται και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις. Δεν έχουν την υπομονή να δουν ποια θα είναι η συνέχεια». Εκείνος όμως φαίνεται πως εμμένει στο αρχικό του σχέδιο: Θα πουλήσει το 10% των μετοχών του στο dogecoin όταν το χαρτοφυλάκιό του φτάσει να αξίζει τα 10 εκατομμύρια δολάρια αλλά θα αφήσει τα υπόλοιπα επενδυμένα. Σκοπεύει ακόμη, να κρατήσει το νόμισμα για πολύ περισσότερο από ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως το Dogecoin διαπραγματεύεται σήμερα περίπου στα 19 σεντς, σύμφωνα με το CoinMarketCap και με αγοραία αξία η οποία ξεπερνά τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Πληθωρισμός και μετά την πανδημία – Οι «χρυσοί» κλάδοι για επενδύσεις

Ποια ελληνικά νησιά θα «πρασινίσουν» μετά την Αστυπάλαια

Λιονέλ Μέσι: Το νέο «χρυσό» συμβόλαιο, οι business με τα ξενοδοχεία και η Hard Rock