ΑΓΟΡΕΣ

Ανακάμπτει το Bitcoin: Ξεπέρασε τα 27.000 δολάρια για πρώτη φορά μέσα στον Σεπτέμβριο

Η αξία του Νο.1 ψηφιακού νομίσματος σημειώνει άνοδο κατά 1,2% και ανέρχεται στα 27.143 δολάρια

Άνω των 27.000 δολαρίων, για πρώτη φορά μέσα στον Σεπτέμβριο, ενισχύεται την Τρίτη η τιμή του Bitcoin, εν μέσω της ευρύτερης ανόδου στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Συγκεκριμένα, η αξία του Νο.1 ψηφιακού νομίσματος σημειώνει άνοδο κατά 1,2% και ανέρχεται στα 27.143 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου.

Ο λόγος αυτής της θετικής πορείας είναι αδιευκρίνιστος, αν και η βελτίωση στους όγκους συναλλαγών οπωσδήποτε βοηθά στην ανάκαμψη των τιμών.

Το Σαββατοκύριακο, δε, είχε προηγηθεί δημοσίευμα του ιαπωνικού Nikkei, σύμφωνα με το οποίο η τοπική κυβέρνηση θα επιτρέψει στις startups να πουλούν ψηφιακά νομίσματα, πέρα από μετοχές και δικαιώματα προαίρεσης.

Την ίδια στιγμή, η άνοδος του Bitcoin συμπίπτει και με την ενίσχυση της Wall Street, καθώς οι επενδυτές «ποντάρουν» ότι η κεντρική τράπεζα, δηλαδή η Federal Reserve, θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25% – 5,50% στην κρίσιμη συνεδρίαση, η οποία ξεκινάει σήμερα Τρίτη (19/9).

Παράλληλα, οι πιθανότητες για μια παρέμβαση τον Νοέμβριο παραμένουν μόλις στο 31%, κάτι το οποίο ενισχύει το σενάριο περί ολοκλήρωσης του τρέχοντος κύκλου σύσφιγξης. Κι αυτό, εύλογα, αυξάνει τη διάθεση για επενδυτικό ρίσκο.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Bitcoin συμπλήρωσε την Παρασκευή τη δεύτερη διαδοχική ανοδική εβδομάδα, για πρώτη φορά από τον Μάιο. Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, δε, η συνολική αύξηση για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ανέρχεται στο +4%.  

Διαβάστε ακόμα

Οι μακρές νύχτες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και το (χαμένο) αρχείο των μελών, οι βόλτες του Χρυσικού στον Παναμά, το Χίλτον και οι ιερές μπίζνες των Στέγγων

Kατασκευές: Μαστίγιο και καρότο στους εργολάβους από την κυβέρνηση

Mytilineos: Μεγάλο deal για έργο διασύνδεσης €2,8 δισ. στη Βρετανία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ