Έντονη ανησυχία επικρατεί για την εταιρεία κρυπτονομισμάτων Circle, η οποία διατηρούσε αποθεματικά 3,3 δισ. δολαρίων στη Silicon Valley Bank (SVB), η οποία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μέσα σε μόλις δύο 24ώρα.

Το σύνολο των αποθεματικών της Circle, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των stablecoins, ανέρχεται σε 40 δισ. δολάρια και επομένως τα 3,3 δισ. δολάρια αποτελούν ένα μέρος αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι η SVB, η οποία εστίαζε στην χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων, χρεοκόπησε την Παρασκευή, στη χειρότερη τραπεζική καταστροφή από το 2008 και τη δεύτερη χειρότερη στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε ένα μαζικό sell off στις αγορές, υπό τον φόβο μετακύλησης του φαινομένου και σε άλλες περιφερειακές τράπεζες της χώρας. Ιδίως από την στιγμή, που τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Όσον αφορά τη Circle, ένα μικρό ποσοστό αποθεμάτων διατηρούσε και στη crypto-τράπεζα Silvergate, η οποία επίσης χρεοκόπησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το stablecoin της εταιρείας εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά, αλλά ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια τι μπορεί να ακολουθήσει.

Διαβάστε ακόμα

Η απίστευτη ιστορία πίσω από την κατασκευή της “ιπτάμενης” κατοικίας Η3 στο Πικέρμι

Ασπιρίνη: Γιατί η δράση της ξαναμπαίνει στο μικροσκόπιο; – Οφέλη και κίνδυνοι του φαρμάκου των 11 δισεκατομμυρίων δισκίων ετησίως

Oι σταρ δερματολόγοι που δημιουργούν μερικές από τις πιο ακριβές κρέμες της αγοράς