search icon

Αγορές

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές που δεν φοβούνται τις επιπτώσεις του κορωνοϊού

Θετικά αποτιμώνται οι επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής από τον κορωνοϊό, ενώ επέδρασαν στο θετικό κλίμα και σημαντικές επιχειρηματικές ειδήσεις

Οι μετοχές σε Ασία και Ειρηνικό κατέγραψαν κέρδη την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αποτιμούν -θετικά αυτή τη φορά- τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έδωσε τον τόνο της ανόδου στις μεγαλύτερες αγορές της περιοχής, καθώς αυξήθηκε κατά 1,37% στην τελευταία ώρα διαπραγμάτευσης, με τις μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Tencent να εκτινάσσονται στο +2,4%. Οι μετοχές της Geely σημείωσαν άνοδο πάνω από 6% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ήταν σε συνομιλίες για την ενίσχυση των δεσμών της με την Volvo.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν κέρδη, ενώ ο σύνθετος δείκτης της Σαγκάης αυξήθηκε κατά 0,39% σε περίπου 2,901,67. Ο σύνθετος Shenzhen αυξήθηκε οριακά σε περίπου 1.758.02.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 1% για να κλείσει στις 2.223,12 με τις μετοχές της LG Chem να αυξάνονται κατά 6,85%.

Ο S&P/ASX200 στην Αυστραλία ολοκλήρωσε την ημέρα διαπραγμάτευσης κατά 0,61% υψηλότερα στις 7.055,30 μονάδες, καθώς σχεδόν όλοι οι τομείς εμφάνισαν ανοδική πορεία. Οι μετοχές της εταιρίας ιατρικών συσκευών Cochlear, ωστόσο, υποχώρησαν 3,39%, αφού η εταιρεία μείωσε τις προοπτικές της για το οικονομικό έτος 2020 λόγω του αντίκτυπου της επιδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, η οποία αποτελεί μία από τις κύριες αγορές της εταιρείας.

Οι αγορές στην Ιαπωνία παρέμειναν κλειστές την Τρίτη λόγω διακοπών.

Exit mobile version