search icon

Αγορές

Άνοδος στην Ασία με ώθηση από τον κλάδο της τεχνολογίας

Υπάρχει μια σαφής έλλειψη πεποίθησης από τους επενδυτές με τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών να ευνοούν την ιδέα μιας εξαντλημένης αγοράς

Υψηλές πτήσεις σημείωσαν οι μετοχές στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις οικονομικές ανησυχίες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αντέστρεψε τις προηγούμενες απώλειες και σημείωσε άνοδο 0,42%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech κέρδισε 0,46%.

Ο τεχνολογικός κολοσσός Prosus NV θα πουλήσει μέρος της συμμετοχής του στην Tencent για να χρηματοδοτήσει την επαναγορά μετοχών της ίδιας και της μητρικής Naspers, δήλωσε τη Δευτέρα η ολλανδική εταιρεία. Η βαριά Tencent του Hang Seng σημείωσε πτώση 3,28%.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,66% για να κλείσει στις 27.049,47 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδισε 1,06% στις 1.907,38 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,68%, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε 0,23%.

Οι αγορές στην Κίνα σημείωσαν άνοδο. Ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,63% και ο Shenzhen Component προχώρησε κατά 1,11%.

Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της Ασίας σημείωσε άνοδο 0,26%.

Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,86% στις 6.763,6 μονάδες στο τέλος της ημέρας.

“Αυτό που πραγματικά αρχίζουμε να βλέπουμε είναι κάποιες ενδείξεις -είναι πολύ διστακτικές, αλλά κάποιες ενδείξεις- ότι οι επενδυτές αναζητούν να χρονομετρήσουν τον πυθμένα όσον αφορά την αγορά μετοχών ειδικότερα”, δήλωσε ο Dwyfor Evans, επικεφαλής της μακροοικονομικής στρατηγικής ΑΠΑΚ στην State Street Global Markets.

“Βλέπουμε μια λίγο πιο εποικοδομητική συμπεριφορά όσον αφορά την επιστροφή σε ορισμένους από τους τομείς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις”, δήλωσε στην εκπομπή “Capital Connection” του CNBC την Τρίτη.

Στα εταιρικά νέα, η Trip.com ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 989 εκατ. κινεζικών γουάν (147,79 εκατ. δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο του 2022 μετά το κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς.

Η εταιρεία ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι τα αποτελέσματά της επηρεάστηκαν σημαντικά και αρνητικά από τις διαταραχές του Covid-19 στην Κίνα. Οι μετοχές της Trip.com που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,51% στις μεταγενέστερες ώρες διαπραγμάτευσης.

Η Weilong Delicious, μια κινεζική εταιρεία σνακ, φέρεται να αναβίωσε την αρχική δημόσια προσφορά της στο Χονγκ Κονγκ και θα μπορούσε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Το Bloomberg ανέφερε ότι η εταιρεία υπέβαλε εκ νέου προκαταρκτικό ενημερωτικό δελτίο τη Δευτέρα και ότι η εταιρεία θα μπορούσε να συγκεντρώσει 500 εκατ. δολάρια.

Στις ΗΠΑ, οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν μετά από μια σημαντική ανάκαμψη την Παρασκευή.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 62,42 μονάδες ή 0,2% στις 31.438,26 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,3% στις 3.900,11 μονάδες και ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 0,7%, υποχωρώντας στις 11.524,55 μονάδες.

“Υπάρχει μια σαφής έλλειψη πεποίθησης από τους επενδυτές, με τους μικρούς όγκους συναλλαγών να ευνοούν την αντίληψη μιας εξαντλημένης αγοράς, με μεγάλες μειώσεις που θα καταγραφούν αυτό το τρίμηνο, παρά τα υπερμεγέθη κέρδη που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα”, έγραψε σε σημείωμά του την Τρίτη ο Rodrigo Catril, στρατηγικός αναλυτής νομισμάτων στην National Australia Bank.

“Οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί σε ράλι της bear market και δεν μπόρεσαν να αποτινάξουν τις παρατεταμένες ανησυχίες για την ύφεση στις ΗΠΑ”, ανέφεραν σε σημείωμά τους οι στρατηγικοί αναλυτές της DBS Group Research.

Διαβάστε ακόμα:

Οικογένεια Εμφιετζόγλου: Στο σφυρί και το συγκρότημα της «Βαλκάν Εξπόρτ» στη Θεσσαλονίκη (pics)

Έτοιμος ο φάκελος Μητσοτάκη για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Στο ίδιο τραπέζι με Ερντογάν στη Μαδρίτη

Moody’s: Η Μόσχα κήρυξε στάση πληρωμών στο εξωτερικό της χρέος

Exit mobile version