Με άνοδο κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς αναμένεται η ανακοίνωση μιας σειράς οικονομικών στοιχείων στην ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,37% στις 431,21 μονάδες. Οι μετοχές τεχνολογίας σημειώνουν άνοδο 1,1%, ενώ οι μετοχές του κλάδου ενέργειας καταγράφουν απώλειες 0,3%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,52%, ο γερμανικός DAX με κέρδη 0,53%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,18%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,14%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,15%.

Οι επενδυτές εστιάζουν σήμερα σε οικονομικά στοιχεία που θα δώσουν μια εικόνα για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, ο μεταποιητικός PMI σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών για τον Μάρτιο, το εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας καθώς και τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ρωσικό ΑΕΠ δ’ τριμήνου.

Νωρίτερα τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν κέρδη στον απόηχο της ανακοίνωσης σειράς μάκρο. Οι επενδυτές ενδιαφέρθηκαν κυρίως για ιδιωτική έρευνα που έδειξε επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα τον Μάρτιο.

Τα αμερικανικά futures είναι κατά βάση αμετάβλητα, καθώς η Wall Street επιδιώκει να συνεχίσει τις καλές επιδόσεις του Μαρτίου μετά και την παρουσίαση του προγράμματος για τις υποδομές και την απασχόληση ύψους 2 τρισ.δολ. Από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Είναι το δεύτερο μεγάλο πακέτο δαπανών που ανακοινώσει ο Μπάινετν μετά το πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολ. στις 11 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη:

To ρίσκο του κράτους, των τραπεζών και των ιδιωτών με τα 57 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης

Γαλλία: Σε 7 με 10 ημέρες η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας

Σαρηγιάννης: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα αυξήσει τα κρούσματα – Πιέζεται το ΕΣΥ (vid)