Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα οικονομικά μεγέθη του ΟΠΑΠ για το β’ τρίμηνο του 2022, με την AXIA να αναμένει ένα αρκετά εύρωστο αποτέλεσμα, το οποίο θα οφείλεται κυρίως στην ομαλοποίηση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος (άρση πανδημικών μέτρων).

Μάλιστα, οι θετικές τριμηνιαίες επιδόσεις, όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή εταιρεία, θα επέλθουν παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και παρά το γεγονός ότι ο Ιούνιος ήταν ένα «κενός» αθλητικά μήνας, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη ότι πέρυσι τέτοια εποχή διεξήχθη το EURO.

Στο πλαίσιο αυτό, η AXIA εκτιμά ότι τα έσοδα από το gaming θα διαμορφωθούν στα 440,5 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο 11,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Παράλληλα, τα αποτελέσματα EBITDA θα καθοριστούν στο +11,1% και τα 159,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη θα φθάσουν στα 82,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 15%.

Η εταιρεία τυχερών παγνιών, δε, αναμένεται να ανακοινώσει τη διανομή προσωρινού νομίσματος, το οποίο υπολογίζεται στο 0,15 ευρώ ανά μετοχή (πέρυσι είχε ανακοινωθεί προσωρινό μέρισμα 0,10 ευρώ).

«Η σταδιακή ομαλοποίηση των συνθηκών της αγοράς, εκτιμάται ότι θα τονώσει σημαντικά έσοδα των πρακτορείων ΟΠΑΠ, ενώ η online δραστηριότητα θα παραμείνει ισχυρή, παρότι σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η AXIA.

Ακόμη καλύτερες αναμένονται οι προοπτικές στο β’ εξάμηνο του 2022, όταν και διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο ξεκινάει στα τέλη Νοεμβρίου και ολοκληρώνει στις 18 Δεκεμβρίου.

Προ ημερών, αντίστοιχα θετικό ήταν και το report της Eurobank Equities, δίνοντας σύσταση «buy» στη μετοχή του ΟΠΑΠ και ανεβάζοντας την τιμή στόχο στα 15,9 ευρώ (13,6 ευρώ το κλείσιμο της Τετάρτης).

Διαβάστε επίσης:

Τα δύο φρέσκα γκάλοπ μετά τα γεγονότα, η Τράπεζα Κύπρου και το βαρύ πυροβολικό, η μέρα των ΕΛΠΕ και οι εξελίξεις στη Euromedica

Μύκονος: Το σφυρί για ακίνητο-«φιλέτο» στη Χώρα και ο πρίγκιπας (pics)

Αδελφοί Κοχ: Η αυτοκρατορία μιας πανίσχυρης οικογένειας