Το Bitcoin ανέκαμψε πάνω από τα 40.000 δολάρια, κερδίζοντας ξανά έδαφος μετά τη συνεχόμενη πτώση του την τελευταία εβδομάδα.

Το δημοφιλές crypto σημείωσε άνοδο 0,8% στα 40.160 δολάρια, ενώ και το Ether ενισχύθηκε κλείνοντας λίγο πάνω από τα 3.000 δολάρια.  Τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα σημείωσαν μεγαλύτερα κέρδη, με το Avalance να αυξάνεται κατά 3,8% και το Polkadot να σημειώνει άνοδο 2,3%.

Το Bitcoin και η ευρύτερη αγορά κρυπτογράφησης έδωσαν «μάχη» τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, με τις εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα να πλήττει τη διεθνή αγορά. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε στο 8,4% τον Μάρτιο, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το 1982, όπως αναμένεται να δείξουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, σύμφωνα με έρευνα των οικονομολόγων.

Η συσχέτιση της κρυπτογράφησης με τις αμερικανικές μετοχές τεχνολογίας έχει αυξηθεί απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επενδυτές θεωρούν ότι ολοένα και περισσότερα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία συσχετίζονται με την πορεία των νομισματικών συνθηκών. Ωστόσο, τα μαζικά κίνητρα με τα οποία η Fed ενίσχυσε τις αγορές κατά τη διάρκεια της έξαρσης της Covid-19 οδήγησαν το Bitcoin στο ρεκόρ των 69.000 δολαρίων στις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια «σημαντικά» από το αναμενόμενο, ώστε να αναθερμανθεί η αμερικανική οικονομία..

Το Bitcoin «εξακολουθεί να παγιώνεται σε ένα τριγωνικό μοτίβο που εκτείνεται από τα μέσα Ιανουαρίου», δήλωσε ο Τζέφρι Χάλεϊ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Το κατώτερο και το ανώτερο όριο σήμερα είναι τα 36.500 και 47.500 δολάρι», είπε, υπονοώντας ότι το Bitcoin βρίσκεται σε καλό σημείο.

Διαβάστε ακόμη:

Ο άγνωστος επενδυτής που πούλησε Deutsche Bank – Commerzbank, «βυθίζει» τις ευρωπαϊκές αγορές

JP Morgan: «Χαραμάδα» για έξοδο στις αγορές τον Απρίλιο με 5ετές ή 7ετές ομόλογο

Η Βίκυ Σάφρα και τα «ένοχα μυστικά» της οικογένειας – Πώς μοιράστηκε η περιουσία των $16 δισ. μετά τη δικαστική διαμάχη