Αγορές

Bitcoin: Πτώση 10% στο ισχυρό κρυπτονόμισμα

  • newsroom


Την ίδια στιγμή το ether, υποχώρησε έως και 12%, πέφτοντας κάτω από τα 2.000 δολάρια για πρώτη φορά σε σχεδόν ένα μήνα.

Κοντά το 10% άγγιξε η πτώση του «βασιλιά» των κρυπτονομισμάτων Bitcoin τη Δευτέρα, καθώς η πρόσφατη αστάθεια στην αγορά κρυπτονομισμάτων δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Σύμφωνα με το Reuters, το Bitcoin υποχώρησε έως και τα 32.094 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο σε 12 ημέρες. Αργότερα ανέκαμψε ελαφρώς υποχωρώντας κατά 8,3%, οδεύοντας για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του σε ένα μήνα.

Σημειώνεται πως το κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει πτώση πάνω από 20% τις τελευταίες έξι ημέρες και έχει μειωθεί κατά το ήμισυ από το ρεκόρ Απριλίου, όταν είχε φτάσει σχεδόν τα 65.000 δολάρια. Ωστόσο, συνεχίζει να σημειώνει κέρδη πάνω από 10% φέτος.

Η πτώση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων μέτρων καταστολής των κρυπτονομισμάτων στην Κίνα, όπου οι αρχές στη νοτιοδυτική επαρχία Sichuan διέταξαν την Παρασκευή να κλείσουν έργα εξόρυξης Bitcoin.

Το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας, δεσμεύτηκε τον περασμένο μήνα να καταστείλει την εξόρυξη και το εμπόριο στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων για τον έλεγχο των χρηματοοικονομικών κινδύνων.

Τα δεδομένα για την εξόρυξη είναι λιγοστά. Ωστόσο, η παραγωγή Bitcoin στην Κίνα αντιπροσώπευε πέρυσι περίπου το 65% της διεθνούς παραγωγής, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Cambridge, με την επαρχία Sichuan να αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό του κρυπτονομίσματος.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κάλεσε πρόσφατα ορισμένες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, προτρέποντάς τους να κρατήσουν αυστηρότερη στάση απέναντι στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων.

Εν τω μεταξύ το ether, υποχώρησε έως και 12%, πέφτοντας κάτω από τα 2.000 δολάρια για πρώτη φορά σε σχεδόν ένα μήνα.

Διαβάστε περισσότερα

Ταμείο Ανάκαμψης: Με ποια κριτήρια θα επιλεγούν όσοι μπουν στις επενδύσεις των 32 δισ.

ΕΛΙΝΟΪΛ: 100 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε συνεργασία με τη ΔΕΗ

Dave O’Flanagan (Sitecore): «Γιατί εξαγοράσαμε την ελληνική Mousend»