Αγορές

BofA: Χαμηλά στις επιλογές των διαχειριστών κεφαλαίων η Ελλάδα (πίνακες)

  • Νίκος Μελαχροινός


Μια μέρα μετά τη προσαρμογή σε χαμηλότερα επίπεδα της τιμής-στόχου για το Γενικό Δείκτη του Χ.Α. από τη Goldman Sachs, η BofA Global Research τοποθετεί την εγχώρια αγορά στην 8η μόλις θέση από τις 12 αναδυόμενες αγορές που παρακολουθεί - Ποιες μετοχές ξεχωρίζει θετικά - Χρηματιστήριο: Άντεξε στη μεταβλητότητα – «Βλέπει» τις 900 μονάδες

Αν και η BofA Global Research κατατάσσει την Ελλάδα μία θέση πιο ψηλά σε σχέση με το προηγούμενο report της, παραμένει χαμηλά συγκρινόμενη με τις δώδεκα πιο σημαντικές αναδυόμενες αγορές. Το θετικό είναι ότι ξεχωρίζει θετικά τις ελληνικές μετοχές, τη Motor Oil που είναι στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της και τις ΟΠΑΠ και Eurobank.

Αναλυτικά, μια μέρα μετά τη χαμηλή προτεινόμενη τιμή-στόχο για το Γενικό Δείκτη της Αθήνας από τη Goldman Sachs, η BofA Global Research τοποθετεί την εγχώρια αγορά στην 8η μόλις θέση από τις 12 αναδυόμενες αγορές που παρακολουθεί.

Η κατηγοριοποίηση των αναδυόμενων αγορών με έξι διαφορετικά επενδυτικά κριτήρια κυριαρχείται από τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και τη Νότια Αφρική.

Η Ελλάδα τοποθετείται χαμηλά σε όρους τρεχουσών αποτιμήσεων, παραμένει χαμηλά σε σχέση με τις ιστορικές αποτιμήσεις της αγοράς, χαμηλά σε ελκυστικότητα για τοποθετήσεις θεσμικών επενδυτών, αλλά πολύ υψηλά σε σχέση σε momentum κερδών και σε όρους μερισματικών αποδόσεων. Το ασφάλιστρο κινδύνου για τις ελληνικές μετοχές, Equity Risk Premium, όπως το υπολογίζει η ΒofA, είναι της τάξεως του 6,1%.

Κορυφαία επιλογή για τη Bofa είναι η αγορά της Ρωσίας που τοποθετείται στην πρώτη θέση με ισχυρή αύξηση των κερδών, ευνοϊκές αποτιμήσεις και υψηλά μερίσματα. Η Τουρκία υποχώρησε στη δεύτερη θέση λόγω της επιδείνωσης της δυναμικής και της ασθενέστερης αύξησης των κερδών. Η Σαουδική Αραβία και η Νότια Αφρική ισοβαθμούν στη συνολική κατάταξη. Η Ν. Αφρική επωφελείται από τις ευνοϊκές αποτιμήσεις, την τοποθέτηση και τα μερίσματα, ενώ η Σαουδική Αραβία παρουσιάζει συγκριτικά υψηλά κέρδη.

Διαβάστε ακόμα:

Amazon Web Services (AWS): «Ήρθαμε γιατί η Ελλάδα άλλαξε νοοτροπία»

Pfizer – Biontech: Η 3η δόση του εμβολίου αντιμετωπίζει την παραλλαγή Όμικρον

«Χρυσάφι» στα POS βρήκαν οι ελληνικές τράπεζες