Αγορές

BofA: Πώς αξιολογεί την Ελλάδα μεταξύ 12 αναδυόμενων αγορών – Ποιες μετοχές επιλέγει

  • Νίκος Μελαχροινός


Οι αναφορές της BofA για τις ελληνικές μετοχές είναι αντικρουόμενες - Ποιες οι τοπ επιλογές

H BofA συνεχίζει να προτιμά την τουρκική αγορά μετοχών, την τοποθετεί στην πρώτη θέση μεταξύ των 12 αγορών, λόγω των φθηνών αποτιμήσεων, των σταθερών μερισμάτων και των σημαντικών περιθωρίων για αύξηση των τοποθετήσεων των χαρτοφυλακίων. Στις επιλογές του οίκου είναι επίσης η Νότια Αφρική και η Ρωσία.

Αντίθετα, η Ελλάδα χάνει μια θέση στον χάρτη των αναδυόμενων από την προηγούμενη αναφορά της BofA Securities ανάμεσα σε δώδεκα αναδυόμενες αγορές μετοχών, εξακολουθώντας να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις.

Η Ελλάδα είναι πιο ψηλά σε μια σειρά δεικτών που μελετά η Βofa στις τρέχουσες αποτιμήσεις και στις μερισματικές αποδόσεις αλλά «χωλαίνει» στις ιστορικές αποτιμήσεις της αγοράς, σε όρους ελκυστικότητας και πιθανών νέων εισροών από τις τοποθετήσεις των θεσμικών διαχειριστών κεφαλαίων, αφού η στάθμιση έχει ανέλθει στο 0,16% από 0,18% που είναι το σχετικό όριο και τοποθετείται πολύ χαμηλά σε όρους τιμής και ορμής (momentum) κερδών και απόδοσης στο ταμπλό του ΧΑ. Το ασφάλιστρο κινδύνου για τις ελληνικές μετοχές, είναι χαμηλό σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο στο 6,1% και είναι σε μέσα επίπεδα έναντι των άλλων χωρών.

Οι αναφορές της BofA για τις ελληνικές μετοχές είναι αντικρουόμενες. Οι τοπ επιλογές σε όρους ανάπτυξης κερδών είναι ο ΟΠΑΠ. Η μετοχή της Jumbo συμμετέχει σε τρεις πίνακες. Παρότι η σύσταση από τη BofA είναι “buy” για τη μετοχή της Jumbo, εντούτοις περιλαμβάνεται στη λίστα με τις 20 λιγότερο ελκυστικές επιλογές της βάσει των έξι δεικτών-παραγόντων που παρακολουθεί η αμερικανική τράπεζα. Από την άλλη βέβαια, η μετοχή της ΜΠΕΛΑ είναι στη λίστα με τις πιο ανθεκτικές (resilient) μετοχές της σε όρους πληρωμής μερίσματος με προβλεπόμενη απόδοση 4,4%.

Διαβάστε ακόμα

JP Morgan: Η πτώση στις τιμές των μετοχών δημιουργεί ευκαιρίες – Πώς αποτιμά τους ελληνικούς τίτλους

Εφοδιαστικό σοκ: Κολοσσοί ναυλώνουν φορτηγά των Παππά, Μόλαρη και Νομικού για τη μεταφορά containers

Facebook: Τι προκάλεσε το μεγάλο blackout που κόστισε $1,3 δισ. στην παγκόσμια οικονομία