Σύσταση «buy» και τιμή – στόχο στα 7,90 ευρώ (από 7,20 προηγουμένως) δίνει η Eurobank Equities για τη μετοχή της Cenergy Holdings, η οποία από τις αρχές του 2023 ήδη κάνει ράλι της τάξης του 125% (6,79 ευρώ το κλείσιμο στις 21/9).

Σύμφωνα με την ανάλυση της χρηματιστηριακής εταιρείας, αυτήν την στιγμή, η μετοχή της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαπραγματεύεται σε επίπεδα άνω του 8,5x σε όρους EV/EBITDA, έχοντας ένα μικρό premium.

Παρά την επαναξιολόγηση, όμως, η Eurobank εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αποτίμηση είναι χαμηλή, δεδομένων των μεγάλων προοπτικών ανάπτυξης της εταιρείας, οι οποίες δικαιολογούν μια υψηλότερη αξία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η νέα τιμή στόχος (7,9 ευρώ) τοποθετεί τη Cenergy στο 9,7x σε όρους EV/EBITDA, με ένα premium της τάξης του 20%.

Οι μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις

Την ίδια στιγμή, η Eurobank Equities σπεύδει να αναθεωρήσει κατά 2% – 3% τον στόχο για τα EBITDA του 2023 και του 2024, αντίστοιχα, αναμένοντας ανάπτυξη 46% για φέτος (200 εκατ. ευρώ) και 6% για του χρόνου.

«Δεδομένης της υγιούς ζήτησης, περιμένουμε ότι η αύξηση της κερδοφορίας θα παράσχει ώθηση για περαιτέρω επιστροφές, με τον προ-φόρων δείκτη ROIC (επιστροφές επί των επενδύσιμων κεφαλαίων) να εκτοξεύεται άνω του 20% τα επόμενα χρόνια έναντι 17% το 2022.

Ο ρόλος της ενέργειας

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή εταιρεία, η Cenergy διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στους δύο κλάδους, όπου δραστηριοποιείται.

Στον τομέα των καλωδίων (EBITDA 59 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο), η Eurobank Equities υπογραμμίζει ότι η ζήτηση για projects διασύνδεσης είναι κατά μία έννοια ανελαστική, κάτι που καθιστά τη Cenergy σχετικά θωρακισμένη έναντι εξωτερικών σοκ.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος έχει εστιάσει και στον τομέα των υποθαλάσσιων καλωδίων, ο οποίος προσφέρει υψηλότερα περιθώρια κέρδους και πολλά υποσχόμενη ζήτηση.

Όσον αφορά τον τομέα των σωλήνων χάλυβα, η Eurobank Equities διαπιστώνει μια τάχιστη ανάκαμψη στο α’ εξάμηνο, χάρη στην τόνωση της ζήτησης για projects αερίου, με το ανεκτέλεστο να έχει εκτοξευθεί στα 650 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα

Τα φθινοπωρινά γκάλοπ, η Αθήνα και οι περιφέρειες, ο Stefanos η λάσπη και το ξεμάλλιασμα, οι στενοχώριες για τα bonus και οι μετοχές των τραπεζών

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ περνάει από την ασφάλιση στις κατοικίες – Τι ισχύει για ακίνητα και ιδιοκτήτες

Εθνική Τράπεζα: Ξεκινά το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών – Έως €30 εκατ. το κόστος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ