Θετικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,4%, στις 886,68 μονάδες, με την αγορά να συνεχίζει να καλύπτει τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας βρίσκοντας στήριξη στον τραπεζικό και ενεργειακό κλάδο καθώς και στα πολύ καλά αποτελέσματα που συνεχίζουν να ανακοινώνουν οι εισηγμένες για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς με την ολοκλήρωση του rebalancing του οίκου MSCI Inc. να κλείνει έναν κύκλο υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος από τους ξένους θεσμικούς για τις εγχώριες αξίες και να ανοίγει τον επόμενο, που έχει ως βασικό ζητούμενο τη διατήρηση των υψηλών αξιών στις συναλλαγές. Αν και τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται από τις εισηγμένες δίνουν πολύ καλές ευκαιρίες για τοποθετήσεις και ανακατατάξεις στα χαρτοφυλάκια, η αγορά δείχνει να έχει εισέλθει το τελευταίο διάστημα σε στάση αναμονής με διακυμάνσεις εντός στενού εύρους.

Η διακύμανση της αγοράς εντός ενός εύρους 70 περίπου μονάδων το τελευταίο δίμηνο έχει τροφοδοτήσει ουσιαστικά τα βραχυπρόθεσμα χαρτοφυλάκια να επιχειρούν για τη μεγιστοποίηση του ημερήσιου κέρδους. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε μεγάλες διακυμάνσεις σε τίτλους που πολλές φορές δεν συνοδεύονται με κάποια εξέλιξη, αλλά και κινήσεις που εντείνουν τη μεταβλητότητα στην αγορά. Στο ταμπλό τώρα αι στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει άνοδο κατά 0,62% και βρίσκεται στις 2.151,66 μονάδες η Eurobank με 2,96% και η Alpha Bank με 2,34% σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη με τον Φουρλή, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Εθνική, Jumbo, ΕΧΑΕ και ΟΤΕ να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1% ενώ ήπια ανοδικά κινούνται η ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάνας, Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή. Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Aegean με 5%, η Βιοχάλκο με 1,48% και ο ΟΠΑΠ με 1,24% ενώ ήπια πτωτικά κινούνται η ΔΕΗ, Λάμδα, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ και Μυτιληναίος με τον Σαράντη και τον ΟΛΠ να είναι αμετάβλητες.

Τεχνικά από την αντοχή των στηρίξεων στις 863 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών) και 850 μονάδες, θα κριθεί αν ο Γενικός Δείκτης επιστρέψει πλαγιοανοδικά ή θα βάλει σε δοκιμασία τις επόμενες στηρίξεις στις 813 (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων) και 809-795 μονάδες. Για τη σχετική αποκατάσταση της τεχνικής εικόνας, πρώτο ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 886 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) και 895-908 μονάδων. Σε αυτή την περίπτωση, οι 915 (ημερήσιο “stop short”) και 950 μονάδες μπορεί να επιστρέψουν στο στόχαστρο των αγοραστών. Το καθοδικό χάσμα των 2.240 μονάδων ήταν και παραμένει ο μεγάλος στόχος των αγοραστών στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 2.148 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 2.185, 2.200, 2.216 (ημερήσιο “stop short”) και 2.230 μονάδες. Σε περίπτωση επιμονής των πωλητών, οι πρώτες στηρίξεις στις 2.085 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών), 2.070 και η εξαιρετικά ισχυροποιημένη ζώνη στήριξης στις 1.974-1.956 μονάδες, από όπου διέρχονται οι εκθετικοί ΚΜΟ 200 και 30 εβδομάδων.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού – Mητσοτάκης: Ετοιμοι να το ενεργοποιήσουμε νωρίτερα

Ελλάκτωρ: Εντός Ιουλίου ολοκληρώνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 120,5 εκατ. ευρώ

Δεύτερος «κύκλος» στις άδειες για online τυχερά παιχνίδια