Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Εντός Ιουλίου ολοκληρώνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 120,5 εκατ. ευρώ

  • Μαριάννα Τζάννε


Τι δήλωσε η νέα διοίκηση για την πορεία εξυγίανσης του ομίλου, τις διοικητικές αλλαγές και την Αττική Οδό

Μέσα στον Ιούλιο προσδιορίζεται η ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ συνολικού ύψους 120,5 εκατ. ευρώ καθώς μέχρι τα τέλη Ιουνίου προβλέπεται να εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Από τα έσοδα της αύξησης κεφαλαίου θα καλυφθεί και το ομολογιακό δάνειο των 50 εκατ. ευρώ που σύναψε πρόσφατα η εταιρεία ώστε να στηριχθεί ο όμιλος με πρόσθετα κεφάλαια και να εξυγιανθεί σταδιακά ο τομέας των κατασκευών. Με βάση τα αποτελέσματα του α΄τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η Ελλάκτωρ στους αναλυτές, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων της εταιρείας ανέρχεται σε 1,7 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, τα 686 εκατ. αφορούν έσοδα από συμβάσεις στην Ελλάδα, τα 785 εκατ. από έργα στη Ρουμανία και τα 185 εκατ. από το Κατάρ. Το ίδιο διάστημα η ΑΚΤΩΡ υπέγραψε δύο συμβάσεις συντήρησης της Εγνατίας Οδού αξίας 39 εκατ. ευρώ, την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου σε Ξάνθη και Δράμα 17 εκατ. ευρώ ενώ έχει επιλεγεί ως προσωρινός ανάδοχος για τα δίκτυα αποχέτευσης σε Ραφήνα – Πικέρμι και Σπάτα – Αρτέμιδα προυπολογισμού 32 εκατ. ευρώ.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ευθύμιος Μπουλούτας ανακοίνωσε χθες και την ανακήρυξη της κοινοπραξίας «ΗΛΕΚΤΩΡ -W.A.T.T– ENVIROPLAN- ΑΡΣΗ Α.Ε.» ως προσωρινού μειοδότη για την αναβάθμιση του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης στα Λιόσια, το οποίο θα δέχεται πλέον 300.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τριμήνου στον τομέα των παραχωρήσεων, δήλωσε ότι παρά την επίδραση της πανδημίας, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, η Αττική Οδός εμφανίζει αύξηση της κυκλοφορίας.

Ο Άρης Ξενόφoς είχε συγκεκριμένη θητεία στην εταιρεία

Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στους αναλυτές, η διοίκηση της εταιρείας ρωτήθηκε και για τις πρόσφατες διοικητικές αλλαγές. Ο κ. Μπουλούτας, δήλωσε πως ο κ. Άρης Ξενόφος είχε συγκεκριμένη θητεία στην εταιρεία με στόχο να προχωρήσει την αύξηση κεφαλαίου και τη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση της Άκτωρ. Όπως είπε, παραμένει ως μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας. Αναφορικά με τις ερωτήσεις των αναλυτών για την πορεία των κατασκευών, η διοίκηση απάντησε ότι δεν αναμένει άλλες αρνητικές εκπλήξεις.

Σε σχέση με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου, κατά την διάρκεια του α’ τριμήνου υπήρξε μείωση κατά 24% στα διοικητικά έξοδα. Στο τέλος Μαρτίου ο αριθμός του προσωπικού είχε μειωθεί κατά 14% στον κατασκευαστικό κλάδο και κατά 16% στον υπόλοιπο όμιλο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου αυξήθηκαν ελαφρά στα 2,88 δισ. ευρώ καθώς από τις αρχές του έτους ενσωματώνεται και η μαρίνα Αλίμου μετά τη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ο κ. Μπουλούτας υποστήριξε ότι η Ελλάκτωρ αναμένει ακόμα πιο βελτιωμένα αποτελέσματα από το χαρτοφυλάκιο των 493 MW και έκανε λόγο για νέα αιολικά έργα συνολικής ισχύος 88 MW τα οποία θα παραδοθούν μετά το 2023.

Διαβάστε ακόμη: 

Το νέο στοίχημα του ομίλου Γρύλου για τη SKY express

Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: «Αποκαλυπτήρια» με ομιλία Μητσοτάκη

Αγοραστική φρενίτιδα για ακίνητα – Εκτοξεύονται οι τιμές σε όλο τον κόσμο (διάγραμμα)