Με τον Γενικό δείκτη να υποχωρεί κατά -2,51% και τον δείκτη των τραπεζών να υποχωρεί κατά -7,75% στις 253,33 μονάδες η Τράπεζα Πειραιώς είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ημέρας.

Μετα τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι τρεις ιδιώτες μεγαλομέτοχοι της Πειραιώς που κατέχουν συνολικά άνω του 19% της τράπεζας, ζήτησαν η τράπεζα να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ποσού 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Η μετοχή της Πειραιώς άνοιξε την συνεδρίαση στα 0,8810 με πώση -7,07% δείχνοντας τον φόβο της αγοράς ότι σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η πρόταση των τριών αυτών μετόχων τότε οι υπόλοιποι μέτοχοι θα υποστούν σημαντική μείωση στις μετοχές που κατέχουν κάτι που ισχύει και για το ΤΧΣ μιας και το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει τώρα δεν του επιτρέπει να συμμετάσχει σε αυξήσεις κεφαλαίου.

Όσο πλησιάζουμε προς το άνοιγμα της Αμερικανικής αγοράς βλέπουμε να τοποθετούνται εντολές πώλησης από Αμερικάνους πελάτες που κατέχουν θέση στην τράπεζα,  με αποτέλεσμα η Πειραιώς για κάποιο χρονικό διάστημα να κάνει χαμηλό ημέρας 0,6636€ με τιμή στο -30% και να είναι κλειδωμένη στο limit down με μια μικρή αντίδραση τώρα που διαπραγματεύεται στα 0,6960€ και πτώση -26,58%.

Ο τζίρος που έχει κάνει μέχρι τώρα η Πειραιώς έχει φτάσει στα 8,06 εκατομμύρια ευρώ. Παρόμοια εικόνα με την Πειραιώς και οι υπόλοιπες τρεις τράπεζες με την ΑΛΦΑ να διαπραγματεύεται στα 0,4680€ και πτώση -8,147%, η ΕΥΡΩΒ υποχωρεί κατά -7,55% και τιμή 0,462€ και η ΕΤΕ υποχωρεί κατά -6,67% στα 0,9248€.

Στην ουσία η αγορά συμφωνεί με τις εκθέσεις των S&P και DBRS οι οποίες αναφέρουν ότι οι κίνδυνοι των τραπεζών μεγαλώνουν λόγω της ύφεσης από την υγειονομική κρίση με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολη η μείωση του μεγάλου όγκου των NPEs που κατέχουν στους ισολογισμούς τους.

Ανάλογη κακή είναι πια και η τεχνική εικόνα του τραπεζικού δείκτη από την στιγμή που έχασε τις 263 μονάδες με πιθανα σημεία στήριξης πια τις 246 με 238 μονάδες με την Πειραιώς να έχει την πιο άσχημη διαγραμματική εικόνα μιας και έχασε με δύναμη την στήριξη των 0,84€ και μπορεί να κατευθυνθεί προς τα 0,552€ ενώ οι υπόλοιπες τράπεζες κινούνται τώρα στις στηρίξεις τους.

Έντονα καθοδικά ο Γενικός Δείκτης – Αμφίβολη η μάχη για τη διατήρηση των 600 μονάδων