Αγορές

ΧΑ: Έντονα καθοδικά ο Γενικός Δείκτης – Αμφίβολη η μάχη για τη διατήρηση των 600 μονάδων

  • newsroom


Ο δείκτης των τραπεζών σε τιμές που δεν είχαν σημειωθεί από τον Μάρτιο - Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος - Ισχυρές πιέσεις στον τραπεζικό δείκτη - Σημαντική πτώση και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπό το φόβο ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα θα πλήξουν την οικονομική δραστηριότητα για μεγαλύτερο διάστημα

Συνεχίζει το ελληνικό χρηματιστήριο να κινείται με αρνητικό πρόσημο στις 601,75 μονάδες και πτώση -1,73% του γενικού δείκτη με χαμηλό ημέρας τις 596,45 μονάδες με τον Δείκτη Τραπεζών να υποχωρεί στις 259,58 μονάδες με πτώση -5,48% τιμή πιο χαμηλή και από τα μέσα Μαρτίου.

Η τράπεζα Πειραιώς  είναι η μετοχή στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης που έχει τις μεγαλύτερες απώλειες με πτώση 15,84% στα 0,7978€ με τις υπόλοιπες τράπεζες να την ακολουθούν με την ΕΥΡΩΒ να υποχωρεί κατά -4,06%, η ΕΤΕ να υποχωρεί κατά -4,07% και η ΑΛΦΑ να υποχωρεί κατά -3,78%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του δείκτη ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η ΑΡΑΙΓ υποχωρούν κατά -5,80% και ακολουθουν οι ΛΑΜΔΑ, ΒΙΟ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ και ΜΟΗ με απώλειες άνω του 2,5%. Σε θετικό έδαφος συνεχίζει ο ΟΤΕ και η ΕΕΕ με +1,25%.

Το αρνητικό κλίμα επιτείνει  τόσο η πτώση που σημειώνουν οι ευρωπαικές αγορές και ειδικά ο DAX που υποχωρεί κατά -2,46% όσο και η πτώση του πετρελαίου κατά -2,26% με τον φόβο των επενδυτών να ενισχύονται ότι λόγω ενώς νέου lockdown θα υποχωρήσει η ζήτηση.