Τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της χρεοκοπημένης FTX, αλλά και τον Νουριέλ Ρουμπινί έβαλε στο στόχαστρο ο CEO της Binance, του μεγαλύτερου διαδικτυακού ανταλλακτηρίου για κρυπτονομίσματα.

Όπως αναφέρει το CNBC, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Μέσης Ανατολής και Αφρικής του Ινστιτούτου Milken, ο Changpeng Zhao, γνωστός και ως «CZ», κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για ένα tweet του Sam Bankman-Fried, ο οποίος αναφερόταν σε κάποιον στενό συνεργάτη, που πιστεύεται ότι ήταν ο CZ.

«Όταν κάνει tweet για συνεργάτες ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, κάπου έχει χάσει την προσοχή του. Αν ήξερα ότι υπήρχε αυτό το πρόβλημα στο FTX θα είχαμε πουλήσει αυτά τα FTT εδώ και πολύ καιρό», είπε στον Dan Murphy του CNBC.

«Εκείνη την ημέρα που έκανε αυτό το tweet θα έπρεπε να δουλεύει για άλλα πράγματα, όχι να γράφει στο Twitter», δήλωσε ο Changpeng Zhao, δίνοντας επιπλέον λεπτομέρειες για την απόφαση της Binance στις 9 Νοεμβρίου να αποχωρήσει από τη συμφωνία για τη διάσωση του αντιπάλου FTX.

«Για να είμαι σαφής, (σ.σ. ο Bankman-Fried) με προσέγγισε. Όταν ήρθε σε μένα ήξερα ότι ήταν απελπισμένος. Οπότε πιθανότατα πολλοί άνθρωποι απέφυγαν τη συμφωνία πριν από εμάς», δήλωσε ο Changpeng Zhao. «Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλάβουμε ότι υπήρχαν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από ό,τι φανταζόμασταν», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το CNBC, σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι ο πρώην CEO του FTX είναι εγκληματίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Binance απάντησε ότι αυτό το αφήνει στην κρίση των άλλων και πως ήξερε ότι «ειπώθηκαν ψέματα και έγινε κατάχρηση των κεφαλαίων του κόσμου», γεγονός που ο ίδιος αποκάλεσε απάτη.

Σε ξεχωριστή συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC, ο Changpeng Zhao είπε ότι σοκαρίστηκε πολύ όταν ανακάλυψε πώς είχε φερθεί ο Bankman-Fried και ότι δεν ήξερε πως είχε πει ψέματα στους πάντες. Το CNBC προσπάθησε να έρθει σε επαφή και με τον πρώην CEO του FTX, ωστόσο δεν έλαβε καμία απάντηση.

«Δεν μας νοιάζει»

Ο Changpeng Zhao μίλησε και για τον Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος σε συνέδριο που διοργανώθηκε από το CNBC χαρακτήρισε την αγορά κρυπτονομισμάτων ως ένα «εντελώς διεφθαρμένο οικοσύστημα», κάνοντας λόγο για «συγκαλύψεις, διαφθορά, εγκληματίες, απατεώνες, ψεύτικους τραπεζίτες».

«Δεν μας νοιάζει», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο CEO της Binance. «Η αρνητική ενέργεια δεν οδηγεί πουθενά στη ζωή και αυτοί οι άνθρωποι γενικά μένουν φτωχοί», δήλωσε υπονοώντας ότι ο Νουριέλ Ρουμπινί είναι πολύ αγενής και ότι δεν ξέρει το αντικείμενο.

Το CNBC επισημαίνει ότι στο αίτημά του να σχολιάσει τα παραπάνω, ο Νουριέλ Ρουμπινί δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Αυτές είναι επενδυτικές προτάσεις του ελβετικού οίκου για το 2023 (πίνακας)

«Θηλιά» ο πληθωρισμός για τους Ευρωπαίους – 1 στους 3 θα αφήσει «φέσι» στις εταιρείες κοινής ωφέλειας

Διάσκεψη στο Βελιγράδι για την ενεργειακή κρίση – Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα για την περιοχή