Το ξέφρενο ράλι του 2023 συνεχίζει η μετοχή της Ελλάκτωρ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ετοιμάζεται να διασπάσει και τις αντιστάσεις των 2,40 ευρώ, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2015.    

Είναι χαρακτηριστικό ότι, λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι, η μετοχή της κατασκευαστικής εταιρείας σημειώνει ισχυρά κέρδη άνω του 4,3% και διαμορφώνεται στα 2,40 ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών.    

Ο μέχρι στιγμής τζίρος, μάλιστα, υπερβαίνει τα 550.000 ευρώ, με τουλάχιστον 228.000 τεμάχια να έχουν αλλάξει χέρια.    

Η ανοδική κίνηση, η οποία έχει αποφέρει σωρευτική αύξηση άνω του 31% μέσα στο 2023, συνδέεται άρρηκτα με τις ευοίωνες προοπτικές της εταιρείας, αλλά και τους αισθητά βελτιωμένους δείκτες κερδοφορίας (καθαρά κέρδη 15,6 εκατ. ευρώ στο 9μηνο). 

Την ίδια στιγμή, μέσα στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, η Ελλάκτωρ κατάφερε να ολοκληρώσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να «διώξει» τον βραχνά του ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, στο πρόσωπο της Motor Oil βρήκε έναν αξιόπιστο σύμμαχο (διαθέτει το 30% των μετοχών της Ελλάκτωρ, αλλά και το 75% του κλάδου των ΑΠΕ).  

Και μέσα σ΄ όλα αυτά, τα κυοφορούμενα σενάρια τόσο για το μέλλον της Άκτωρ, δηλαδή του κατασκευαστικού βραχίονα, όσο και για το μέλλον του 25% των ΑΠΕ έρχονται να τονώσουν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον για τη μετοχή της εταιρείας. Ειδικά για τις ΑΠΕ, μάλιστα, υπάρχουν φήμες περί πιθανής εξαγοράς του εναπομείναντος ποσοστού από τη Motor Oil.  

Ας σημειωθεί ότι, αυτήν τη στιγμή, οι Ολλανδοί του Reggeborgh ελέγχουν το 46% του μετοχικού κεφαλαίου, η Motor Oil σχεδόν το 30% και η Atlas NV το 9,8%. Στην ελεύθερη διασπορά βρίσκεται το εναπομείναν 14,2%. 

Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης, η… συγκυβέρνηση και η αγωνία του Ανδρουλάκη, τα μαχαιρώματα για καζίνο και ξενοδοχεία και το ταμπλό που μαρτυράει την Ελλάκτωρ 

The Social Kolonaki Athens Hotel: Η μεταμόρφωση ενός «ασφαλιστικού» ακινήτου στο Κολωνάκι (pics)

Πλειστηριασμοί: Βγαίνουν στο σφυρί 300+1 αντικείμενα εταιρείας του Δημήτρη Κοντομηνά