search icon

Αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έσπασε το 14ήμερο σερί με διόρθωση στις 774 μονάδες

Η αναμενόμενη διόρθωση του Γενικού Δείκτη τον προσγείωσε στις 774 μονάδες με απώλειες κατά 2,72% - Ισχυρές απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη - ΕΚΤ: Αύξηση του QE κατά 500 δισ. ευρώ και επέκταση έως τον Μάρτιο του 2022

Διόρθωσε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το 14ήμερο σερί του Δείκτη που τον είχε φέρει μια ανάσα από τις 800 μονάδες.

Η αναμενόμενη διόρθωση του Γενικού Δείκτη τον προσγείωσε στις 774 μονάδες με απώλειες κατά 2,72%, ενώ ιδιαίτερα αυξημένος ήταν ο τζίρος των συναλλαγών που διαμορφώθηκε στα 111,64 εκατ.ευρω.

Στο «κόκκινο» οι βασικοί κλαδικοί δείκτες με μοναδικές εξαιρέσεις τους κλάδους των ταξιδιών και αναψυχής, των τροφίμων και ποτών και την Υγεία. Ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες κατά 2,77%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 1,90%.

Ισχυρές απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη που βρέθηκε στις 471 μονάδες μετά από απώλειες κατά 8,07%. Στο -9,29% η μετοχή της Alpha Bank, στο -8,41% η Εθνική, στο -8,35% η Τράπεζα Πειραιώς και στο -6,71% η μετοχή της Eurobank.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η σημερινή διόρθωση ήταν ευρέως αναμενόμενη μέχρι και τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ κινούνταν σε μικρό εύρος και ήταν εν πολλοίς ελεγχόμενη. Μετά τις ανακοινώσεις ωστόσο η πτώση επιταγχύνθηκε με τον Γενικό Δείκτη να αγγίζει το -3%.

Στις μετοχές που κόντρα στο ρεύμα διατήρησαν το θετικό πρόσημο ο ΟΠΑΠ με άνοδο κατά 1,37%, η Μυτιληναίος με άνοδο κατά 0,09% και η Coca Cola που ενισχύθηκε κατά 0,87%.

Οι απώλειες σε ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και Titan ξεπέρασαν το 1%, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τις μετοχές των Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και ΔΕΗ.

Μεγαλύτερη η πτώση για Ελλάκτωρ που υποχώρησε κατά 5,23% και ΕΧΑΕ κατά 4,86%. Άνω του 3% ήταν η πτώση σε Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο και άνω του 2% σε Aegean, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Motor Oil και Jumbo.

Διαβάστε ακόμα:

Πτωχευτικό με… δόσεις έβγαλε η συνάντηση κυβέρνησης – τραπεζιτών

BP: Επεκτείνει τη συμφωνία με Amazon για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη

Super Cubes: Το μυστικό επιτυχίας της βρετανικής αυτοκρατορίας πάγου Ice Co

Exit mobile version