Σε νέο υψηλό 14 μηνών αν και δεν κατάφερε να κρατήσει τελικά τις 900 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να κλείνει τελικά στις 897,55 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,66%.

Η αγορά με την έκτη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση κλείνει τεχνικά το καθοδικό χάσμα των 892 με 885 μονάδες το οποίο λειτουργούσε μέχρι τώρα ως αντίσταση για την συνέχιση της ανόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τελευταίες 11 συνεδριάσεις μόνο μία ήταν πτωτική.

Ο τραπεζικός δείκτης είναι στο επίκεντρο των επενδυτών είτε λόγω της επικείμενης αύξησης της Πειραιώς είτε λόγω της πολύ καλής συμπεριφοράς των υπόλοιπων συστηματικών τραπεζών.

Με την αγορά να διαπραγματεύεται σε υψηλά 14 μηνών οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, καθώς και η πορεία της οικονομίας, είναι δύο μεταβλητές που εξετάζονται από την αγορά, ώστε να συντηρηθεί ο ανοδικός ρυθμός που θα προσελκύσει νέα κεφάλαια στο χρηματιστήριο Αθηνών με τον στόχο των long χαρτοφυλακίων να είναι να οδηγηθεί ο Γενικός δείκτης προς το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων, επίπεδα που έχει να δει η αγορά από το φθινόπωρο του 2014.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι εμφανής η συνεχιζόμενη εισροή κεφαλαίων σε μετοχές που μέχρι τώρα δεν είχε παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο πέρα από τις συνήθεις 8 – 10 του δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης με την μόχλευση να έχει διευρυνθεί και σε περισσότερους τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης αλλά και σε αρκετούς από τη μεσαία και χαμηλότερα, καθώς έχουν επανακάμψει εγχώρια επενδυτικά σχήματα, ενισχύοντας την αίσθηση πως ναι, μετά από καιρό, η αγορά και νεύρο έχει και ενδιαφέρον.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης η οποία σημείωσε άνοδο 0,8%, στις 2.173,32 μονάδες, η Εθνική με 5,225 σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο και ακολούθησαν η Τέρνα Ενεργειακή με 4,44%, τα Ελληνικά Πετρέλαια με 3,71%, η Alpha Bank με 3,45% και η ΕΥΔΑΠ με 2,5%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν η Μυτιληναίος, Φουρλής, Motor Oil, Jumbo, ΟΠΑΠ, Τιτάνας και Coca Cola.

Με αρνητικό πρόσημο και με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισε η Πειραιώς με 13,54% και ακολούθησε ο Σαράντης, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και Eurobank με την ΓΕΚ Τέρνα και την Aegean να κλείνουν αμετάβλητες.

Ο τζίρος ανήλθε στα 89,7 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 57,5 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 91 χιλιάδες τεμάχια.

Διαβάστε ακόμα:

Κίνδυνος να μείνουν εκτός «Γέφυρα ΙΙ» χιλιάδες «κόκκινοι» δανειολήπτες

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε θα ανοίξει το Taxisnet – Ποιοι θα έχουν επιστροφή φόρου (vid)

Στα 29 του «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων με περιουσία $8,7 δισ.