Αγορές

Διατηρούν τη δυναμική τους οι ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ

  • newsroom


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει με βασικό θέμα τον νέο στόχο της για τον πληθωρισμό και την επίπτωσή του στη νομισματική της πολιτική

Συνεχίζουν με άνοδο και σήμερα οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, αντανακλώντας ο θετικό μομέντουμ που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά τη δύσκολη εκκίνηση της εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,63% στις 456,84 μονάδες, με τον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να ενισχύεται κατά 1,7%. Αντίθετα, πτώση 0,3% σημειώνει ο κλάδος των αγαθών των νοικοκυριών.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,11%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,87%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,57%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,79% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 1,03%.

Οι επενδυτές περιμένουν τις νέες ανακοινώσεις της ΕΚΤ που συνεδριάζει το μεσημέρι στη Φρανκφούρτη, με βασικό θέμα τον νέο της στόχο για τον πληθωρισμό και τις πιθανές επιπτώσεις του του στη νομισματική της πολιτική.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν και εταιρικά αποτελέσματα καθώς θα δώσουν μια εικόνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις της Ευρώπης. Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, οι Unilever, Valeo, Publicis, ABB, Roche και Centrica.

Χθες η Wall Street κινήθηκε ανοδικά ανακάμπτοντας από βαριές απώλειες ενώ η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία για την ανεργία. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περιμένουν ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας θα ανέλθει σε 350.000, έναντι 360.000 της προηγούμενης πρόβλεψης.

Νωρίτερα οι αγορές της Ασίας σημείωσαν κέρδη.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για τον κορωνοϊό εντείνονται, καθώς οι δύο μεγαλύτερες πολιτείες της Αυστραλίας ανακοίνωσαν μεγάλη έξαρση κρουσμάτων ενώ η Ινδονησία σημείωσε ρεκόρ θανάτων από Covid-19.

Διαβάστε ακόμη:

Η Κίνα απέρριψε τα σχέδια του ΠΟΥ για 2η φάση της έρευνας για την προέλευση του κορωνοϊού

ΟΠΑΠ: Στα 11,14 ευρώ η τιμή ανά μετοχή για επανεπένδυση του μερίσματος

Aνάλυση Alpha Bank: Αντεξαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πανδημική κρίση