Αγορές

Διευρύνει τις απώλειες το πετρέλαιο – Ανησυχίες για τη ζήτηση λόγω Κίνας

  • newsroom


Το νέο κύμα κορωνοϊού που έχει πλήξει την Κίνα προκαλεί φόβους ότι θα μειωθεί η ζήτηση για «μαύρο χρυσό» που χθες Δευτέρα σημείωσε απώλειες 7% - Νέα συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+

Συνεχίζει να καταγράφει απώλειες το πετρέλαιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα τριών εβδομάδων λόγω ανησυχιών ότι η νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα θα πλήξει την παγκόσμια ζήτηση.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI σημείωσε πτώση, πλησιάζοντας τα 105 δολ/βαρέλι, μετά τις χθεσινές απώλειες κατά 7%.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το χειρότερο ξέσπασμα από την εποχή της Ουχάν, της πόλης απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία δυόμισι χρόνια πριν. Η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον, δοκιμάζει τη στρατηγική Covid Zero του μεγαλύτερου εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη συνεδριάζει εκ νέου ο ΟΠΕΚ+, προκειμένου να εξετάσει την πολιτική της προμήθειας πετρελαίου για τον ερχόμενο Μάιο. Εχει υποδηλώσει ότι θα παραμείνει σταθερός στο τρέχον σχέδιο και ότι θα επικυρώσει ακόμα μια μέτρια αύξηση της παραγωγής.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές το συμβόλαιο αμερικανικού αργού παράδοσης Μαΐου μειώθηκε κατά 1,1% στα 104,77 δολ/βαρέλι, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ υποχώρησε 1,3% στα 111 δολ/βαρέλι.

Διαβάστε ακόμη:

e-αποδείξεις: Πώς να αποφύγετε τα πρόστιμα και να κερδίσετε μέχρι 2.300 ευρώ

Αγωνία για τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Ενέργεια: Τα ορυκτά καύσιμα κέρδισαν οριακά τις ΑΠΕ το πρώτο δίμηνο του έτους