Μεγάλες απώλειες καταγράφει η μετοχή της Lavipharm στην επιστροφή της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια. 

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι, η μετοχή της εισηγμένης υποχωρεί κατά 14,5% και διολισθαίνει στα επίπεδα του 0,40 ευρώ, με τον τζίρο των συναλλαγών να αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ (έχουν διακινηθεί 1,1 εκατ. τεμάχια). 

Οι εν λόγω πιέσεις θεωρούνται απολύτως φυσιολογικές, καθώς από το 2012 έως και χθες (22/12/2022) η μετοχή βρισκόταν σε καθεστώς επιτήρησης. Επομένως, εύλογα, ορισμένοι επενδυτές σπεύδουν να αποκομίσουν κάποια γρήγορα κέρδη. 

Η επιστροφή της μετοχής στην κύρια αγορά του Χ.Α. επετεύχθη χάρη στην επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ), μέσω της οποίας αντλήθηκαν 51,2 εκατ. ευρώ (ποσοστό κάλυψης 88%).  

Μάλιστα, σήμερα είναι η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, κάτι το οποίο επίσης εξηγεί τις διψήφιες ρευστοποιήσεις.  

Όπως είχε γράψει πρόσφατα η στήλη Dark Room, η οικογένεια Λαβίδα συμμετείχε στην ΑΜΚ με 34+1 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από θεσμικούς επενδυτές, μέλη της διοίκησης και εργαζόμενους.  

Σήμερα, η κεφαλαιοποίηση της ιστορικής φαρμακευτικής εταιρείας -μετράει τουλάχιστον 111 χρόνια ζωής- ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε επίσης

Τα σενάρια για τη Eurobank, τα σχέδια Χόλτερμαν, το fast track της Intrakat και η έκτακτη ανάγκη της Κηφισιάς

Wagyu vs Kobe: Ολη η αλήθεια για τα πιο περιζήτητα κομμάτια κρέατος στον κόσμο

Πλειστηριασμός: Στο σφυρί η… πινακοθήκη της οικογένειας Νίκα (λίστα και pics)