Αγορές

Dogecoin: Το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως τρολ – Εκτοξεύτηκε στο +800%

  • newsroom


Η αναβίωσή του τις τελευταίες ημέρες οφείλεται στον ενθουσιασμό μιας ομάδας του δικτύου Reddit που ονομάζεται #SatoshiStreetBets

Το Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο πριν από μερικά χρόνια, σήμερα σπάει κάθε ρεκόρ καθώς η μετοχή του εκτοξεύεται στο + 800%. 

Το Dogecoin ή αλλιώς Doge πρωτοεμφανίστηκε το 2013 ως τρολ. Δημιουργήθηκε με αφορμή ένα πετυχημένο meme που κυκλοφορούσε την εποχή εκείνη στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστή ένα αξιαγάπητο σκύλο ράτσας Shiba Inu που μοιάζει στη γνωστή ράτσα Ακίτα.

Η αναβίωσή του τις τελευταίες ημέρες οφείλεται στον ενθουσιασμό μιας ομάδας του δικτύου Reddit που ονομάζεται #SatoshiStreetBets. Όπως και το δίκτυο #WallStreetBets, το οποίο ήταν πίσω από το ράλι του GameStop, το #SatoshiStreetBets προσπαθεί να πιέσει για να εκτοξεύσει την τιμή των κρυπτονομίσματων και από ότι φαίνεται τα πηγαίνει αρκετά καλά.

Μέσα σε μία μέρα το Dogecoin εκτοξεύθηκε στο + 800% και διαμορφώθηκε έτσι στα 0,070755 δολάρια ενώ λίγο αργότερα μέσα στην ημέρα σημείωσε το υψηλό όλων των εποχών στα 0,072330. Το κρυπτονόμισμα – ανέκδοτο πρόσθεσε περίπου 7,17 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς μόλις μέσα σε 24 ώρες. Οι χρήστες του Reddit ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μην πωλούν και να συνεχίζουν να πιέζουν.

Ο Έλον Μασκ και το αγαπημένο του … Twitter

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla έχει υποστηρίξει αρκετές φορές με την βοήθεια του αγαπημένου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ορισμένες μετοχές. Ένα του tweet αρκεί για να εκτοξεύσει την τιμή τους. Το ίδιο ακριβώς συνέβη με το Dogecoin και μάλιστα όχι μία αλλά αρκετές φορές.

Σύμφωνα με το CNBC, τον Δεκέμβριο, ο Μασκ έγραψε στο twitter: «One word: Doge», το κρυποτονόμισμα λίγο αργότερα σημείωσε αύξηση 20%. Πριν λίγες μέρες με ένα ακόμη tweet του υποστήριξε ξανά το dogecoin.

Ωστόσο, το dogecoin διαφέρει από το GameStop. Με την αγορά μετοχών GameStop, δημιουργείται συμπίεση, αναγκάζοντας κεφάλαια να καλύψουν τις απώλειές τους. Αυτό ωθεί το απόθεμα ψηλότερα. Οι επενδυτές δανείζονται μετοχές για να τις πουλήσουν, προκειμένου να τις αγοράσουν ξανά σε χαμηλότερη τιμή στο μέλλον και κάπως έτσι καταφέρνουν να βγουν κερδισμένοι.

Αλλά δεν υπάρχει τέτοια δυναμική έλλειψης από τα hedge funds στο παιχνίδι του dogecoin. Αντ ’αυτού, μια ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να ωθήσει το κρυπτονόμισμα όσο το δυνατόν ψηλότερα και έτσι να κερδίσει χρήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Enartia: Κρητική φιλοξενία στο Διαδίκτυο και ψηφιακός μετασχηματισμός

Οι Έλληνες συλλέκτες, τα big deals και τα αριστουργήματα που αλλάζουν χέρια

Ναυτιλία: Έλληνες στο NASDAQ μέσω SPAC