Επιχειρήσεις

Στον Μασκ αρέσει η Etsy και η μετοχή της κάνει άλμα

  • newsroom


Σε ακόμα μία ένδειξη των κερδοσκοπικών συναλλαγών στην αγορά μετά το tweet η μετοχή της Etsy σημειώνει άνοδο κατά 9%

Άλμα κατά 9% καταγράφει η μετοχή της Etsy μετά από ένα λακωνικό και εξαιρετικά σύντομο tweet του Έλον Μάσκ για την εταιρεία.

Συγκεκριμένα το μήνυμα που έγραψε στο twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Telsa είναι «Αγαπώ την Etsy».

Αμέσως μετά το μήνυμα η μετοχή της Etsy σημειώνει άνοδο κατά 9% στις προσυνεδριακές διαπραγματεύσεις στην Wall Street και ενώ μέχρι την ώρα του μηνύματος η μετοχή της δεν είχε καμία δραστηριότητα. Πλέον είναι η μετοχή της Etsy είναι αυτή που καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο στον δείκτη S&P 500 λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Όπως μεταδίδει το CNBC παρότι οι απόψεις του Μασκ αξιολογούνται ιδιαίτερα από τους επενδυτές, η τόσο απότομη άνοδος της μετοχής της Etsy μετά το μήνυμά του αποτελεί ακόμα μία ένδειξη των κερδοσκοπικών συναλλαγών στην αγορά.

Επιπλέον το ιστορικό του Μασκ στοTwitter είναι πλούσιο καθώς με τα μηνύματά του επιρεάζει τις τιμές των μετοχών και όχι μόνο της εταιρείας του, της Tesla.

Πέρυσι ο Μασκ έγραψε σε tweet ότι η μετοχή της Tesla « παραήταν ψηλά», με αποτέλεσμα να καταγράψουν νέο άλμα στη συνέχεια .

Οι μετοχές της Etsy έχουν καταγράψει άνοδο κατά περισσότερο από 313% τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου έχει ωφεληθεί ιδιαίτερα από την πανδημία κορωνοϊού. Ήδη για φέτος η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο κατά 17% .

 

Διαβάστε ακόμα:

Ελλάκτωρ: Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να μπλοκάρει τη ΓΣ κατέθεσε η Invesco 

Δρ Ιωάννης Κούστας: Δυναμική είσοδος με δεύτερη εταιρεία στην Wall Street

Παραιτήθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε

Απόρρητο Απόρρητο