Αγορές

Επιστροφή με θετικά πρόσημα η Ασία – Mε «ράλι» 10% τρέχει η μετοχής της Alibaba

  • newsroom


Άλλες μετοχές ακινήτων που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν επίσης άνοδο - Η Sun Hung Kai σημείωσε άνοδο 4,43% και η China Vanke σημείωσε άλμα 2,77% - Η Sunac εκτινάχθηκε πάνω από 15%

Άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ασιατικής αγοράς, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της Δευτέρας, καθώς η Wall Street έκλεισε επίσης με θετικά πρόσημα, χάρη στην αισιοδοξία ότι ο κίνδυνος της παραλλαγής Όμικρον μπορεί να μην είναι τόσο μεταδοτικός.

Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα 2,48%, καθώς οι μετοχές καζίνο και ακινήτων αυξήθηκαν. Οι μετοχές τεχνολογίας ανέκαμψαν επίσης από την προηγούμενη συνεδρίαση. Η Tencent σημείωσε άνοδο 3,39% και η Alibaba εκτινάχθηκε 11,8%, αφού έχασε σχεδόν 6% τη Δευτέρα.

Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 3,89%.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας ήταν πάντως υποτονικές, με τον σύνθετο δείκτη της Σαγκάης να σημειώνει άνοδο 0,16% και να κλείνει στις 3.595,03 μονάδες και τον δείκτη της Σενζέν να υποχωρεί 0,38% στις 14.697,17 μονάδες. Τα εμπορικά στοιχεία της Κίνας για τον Νοέμβριο έδειξαν ότι οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις προσδοκίες, σημειώνοντας άλμα 31,7% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το Reuters. Οι εξαγωγές όμως ήταν κατώτερες των προσδοκιών, σημειώνοντας άνοδο 22%.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άλμα 1,89% και έκλεισε στις 28.455,60 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 2,17% στις 1.989,85 μονάδες. Η μετοχή της SoftBank ανέκαμψε σχεδόν 8% μετά από πτώση άνω του 8% τη Δευτέρα, καθώς παρακολουθούσε τις απώλειες των τεχνολογικών κολοσσών Alibaba και Didi.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο σχεδόν 1% για να κλείσει στις 7.313,90 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,62% στις 2.991,72 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1,64%.

Οι μετοχές της Evergrande ανακάμπτουν

Οι μετοχές της Evergrande αγωνίστηκαν να ανακάμψουν από τα χαμηλά ρεκόρ της Δευτέρας. Ενώ η μετοχή αρχικά ανέκαμψε στις συναλλαγές της Τρίτης, οι μετοχές έχασαν έδαφος και πρόσφατα εθεωρήθησαν να διαπραγματεύονται μόλις 1,66% υψηλότερα.

Την Παρασκευή, η δοκιμαζόμενη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων δήλωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι διαθέτει επαρκή κεφάλαια για τις υποχρεώσεις αποπληρωμής της και κινήθηκε προς ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του υπεράκτιου χρέους της.

Τη Δευτέρα, ανέφερε σε καταχώρηση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ότι δημιουργεί μια επιτροπή διαχείρισης κινδύνου, η οποία θα διαδραματίσει ρόλο στον μετριασμό και την εξάλειψη των μελλοντικών κινδύνων για την εταιρεία.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα, ότι θα μειώσει τον δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών, ή το ποσό των μετρητών που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες ως αποθεματικά, για δεύτερη φορά φέτος. Θα αποδεσμεύσει 1,2 τρισ. γιουάν (282 δισ. δολάρια) για να τονώσει την επιβράδυνση της ανάπτυξης εν μέσω της πανδημίας.

“Ίσως πιο σημαντική από την ανακοίνωση του RRR, η απόφαση της PBOC ακολουθήθηκε στενά από μια δήλωση της κεντρικής επιτροπής του κομμουνιστικού κόμματος που υποσχέθηκε να σταθεροποιήσει την οικονομία το 2022, σηματοδοτώντας μια χαλάρωση ορισμένων περιορισμών στα ακίνητα”, έγραψε. Ο τομέας των ακινήτων της Κίνας έχει πληγεί από τις κινήσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό του χρέους.

Άλλες μετοχές ακινήτων που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν επίσης άνοδο. Η Sun Hung Kai σημείωσε άνοδο 4,43% και η China Vanke σημείωσε άλμα 2,77%. Η Sunac εκτινάχθηκε πάνω από 15%

Διαβάστε ακόμη:

Το Μαξίμου, το ΚΙΝΑΛ και τα… αγάλματα, η άγρα δύο CEO και ο Μήτσης στη Ρόδο

«Καταιγίδα» πλειστηριασμών την Τετάρτη – Για ποια γνωστά ονόματα θα χτυπήσει το σφυρί

Πισσαρίδης: Από πού θα έρθουν οι δουλειές του μέλλοντος