Αγορές

Eurobank Equities: Στα 17 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για την Motor Oil

  • newsroom


Τι αναφέρει η Eurobank Equitie στην αξιολόγησή της - Τι αναφέρει για τη νέα συνδυαστική μονάδα αερίου που αναμένεται να λειτουργήσει το 2024

Αυξάνει την τιμή στόχο της Motor Oil, η Eurobank Equities διατηρώντας τη σύσταση «buy» για τη μετοχή.

Συγκεκριμένα σε έκθεσή της Eurobank Equities θέτει νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή της Motor Oil, τα 17 από τα 15,7 ευρώ προηγουμένως.

Στην αξιολόγησή της η Eurobank Equities επικαλείται την ανθεκτικότητα που επέδειξε η Motor Oil κατά την περίοδο της πανδημίας, συνεχίζοντας να υπεραποδίδει σε σύγκριση με τις εταιρείες του κλάδου.

Ταυτόχρονα, εκτιμά ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για ανάκαμψη των περιθωρίων διύλισης, μια τάση που παρατηρήθηκε ήδη το τρίτο τρίμηνο αλλά και στο εν εξελίξει τέταρτο τρίμηνο.

Η χρηματιστηριακή ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 17 ευρώ, αναμένοντας ότι η μετοχή θα εμφανίσει απόδοση 16,5% από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό. Σε συνδυασμό με την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση 4,2%, η Eurobank σημειώνει ότι η μετοχή μπορεί να εμφανίσει απόδοση 20,7%.

Σημειώνει δε ότι η αποτίμηση δεν συμπεριλαμβάνει αξία από την κοινοπραξία της Motor Oil σε νέα συνδυαστική μονάδα αερίου, η οποία αναμένεται να είναι λειτουργική το 2024. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ενισχύσει την τιμή-στόχο κατά 6,7%.

Διαβάστε ακόμα:

Απρόσμενο εύρημα: Σημαντικότερη η προστασία της οικονομίας από την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο πόλεμος των λιμανιών: Η Βαλένθια βάζει πλώρη να ξεπεράσει τον Πειραιά

Forbes: Ο Αντετοκούνμπο 4ος καλύτερα αμειβόμενος παίκτης στο ΝΒΑ – Ποιες είναι οι απολαβές του