search icon

Αγορές

Ευρωαγορές: Αρνητικό πρόσημο με βαρίδι τον τεχνολογικό κλάδο

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση κατά 1,1%, με τις μετοχές τεχνολογίας να υποχωρούν 3,1% για να οδηγήσουν τις απώλειες

Με πτώση έκλεισαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν προβληματισμένοι την άνοδο των κρουσμάτων από την πανδημία καθώς και τα τελευταία στοιχεία του δείκτη τιμών στην ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση κατά 1,1%, με τις μετοχές τεχνολογίας να υποχωρούν 3,1% για να οδηγήσουν τις απώλειες. Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι περισσότεροι κλάδοι όπως και τα μεγάλα χρηματιστήρια.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,15% στις 7.266 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 1,11% στις 15.937 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,85% στις 7.044 μονάδες.

Η βρετανική εταιρεία Diploma υποχώρησε 8%. Η μετοχή του γερμανικού ομίλου Thyssenkrupp σημείωσε πτώση σχεδόν 6%. Η βρετανική εταιρεία υπηρεσιών τροφίμων Compass Group σημείωσε άνοδο σχεδόν 6%.

Το ευρώ ενισχύεται 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1253.

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit έκανε άλμα στις 55,8 μονάδες από 54,2 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Το αποτέλεσμα ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες – οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υποχωρήσει στις 53,2 μονάδες. Ήταν επίσης αρκετά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Credit Suisse: Οι προοπτικές για μετοχές, νομίσματα, ομόλογα και μεγάλες οικονομίες το 2022

«Kαβείρια Palace»: Το λαμπερό resort που προσπάθησε να σώσει ο Ψωμιάδης ξανά στο σφυρί με τιμή… Black Friday (pics)

Credit Suisse: Οι προοπτικές για μετοχές, νομίσματα, ομόλογα και μεγάλες οικονομίες το 2022

Exit mobile version