Με άνοδο κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές , επεκτείνοντας τα κέρδη τους, καθώς οι παγκόσμιες αγορές προσβλέπουν στα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται εντός της ημέρας.

Ο δείκτης Stoxx 600 ήταν 0,25% υψηλότερα στις 8:10 π.μ. στο Λονδίνο, αν και τα κέρδη του κλάδου ήταν συγκρατημένα. Αυτή την ώρα σημειώνει άνοδο 0,27% στις 517,81 μονάδες. Οι μετοχές των κατασκευών ηγήθηκαν, με άνοδο 0,45%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,14% , ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,21%, o γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,31%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,08% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,07%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να εδραιώσουν τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες. Οι πρόσφατες οικονομικές ανακοινώσεις έχουν υποδηλώσει ότι, τόσο ο πληθωρισμός, όσο και η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνουν ρυθμούς, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης της περασμένης εβδομάδας ότι η ανεργία τον Ιούνιο αυξήθηκε στο 4,1%.

Πίσω στην Ευρώπη, τα έκτακτα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε κατά 0,4% τον Μάιο, ανακάμπτοντας από τη μηδενική ανάπτυξη του Απριλίου και υπερβαίνοντας την πρόβλεψη για 0,2%.

Η βρετανική λίρα σημείωσε άνοδο 0,1% στο υψηλότερο επίπεδό της έναντι του δολαρίου ΗΠΑ εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ διαπραγματεύεται επίσης ελαφρώς υψηλότερα έναντι του ευρώ.

Η Goldman Sachs αναβάθμισε την περασμένη εβδομάδα την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποφασιστική νίκη του Εργατικού Κόμματος στις γενικές εκλογές της χώρας.

Νωρίτερα στην Ασία, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 42.000 μονάδων, εν μέσω μιας ευρύτερης ανόδου στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού, αφού οι αμερικανικές  Big Tech σημείωσαν ράλι κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω της αισιοδοξίας για μείωση των επιτοκίων της Fed.

Τα αμερικανικά χρηματιστηριακά συμβόλαια παρουσίασαν μικρή μεταβολή το βράδυ της Τετάρτης, αφού τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq Composite έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Έκρηξη στις τιμές χονδρεμπορικής με άλμα 60% των τιμών

Νέο επίδομα ανεργίας: Ποιοι άνεργοι θα λάβουν έως 810 ευρώ

Neil Patel: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη απογειώνει τις πωλήσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ