search icon

Αγορές

Ευρωαγορές: Ισχυρά κέρδη στην Ευρώπη με ώθηση από τις ΗΠΑ

Ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων οδήγησε τα κέρδη καταγράφοντας άλμα 3% - Τα εταιρικά αποτελέσματα, επίσης λειτούργησαν ως «καύσιμο» στις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη σημείωσαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα στοιχεία πληθωρισμού στις ΗΠΑ, τα οποία δημιούργησαν κλίμα ευφορίας στην επενδυτική κοινότητα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,9%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να οδηγεί τα κέρδη, καταγράφοντας άλμα 3%.

Ο γερμανικός DAX ολοκλήρωσε στις 13.700 μονάδες με ισχυρά κέρδη 1,25%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,5% κινούμενος στις 6.523 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE που βρέθηκε στις 7,507 μονάδες με μικρότερα κέρδη της τάξεως του 0,25%.

Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε στο +0,95% και τις 22.702 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,45% ολοκληρώνοντας στις 8.352 μονάδες.

Τα εταιρικά αποτελέσματα, επίσης λειτούργησαν ως «καύσιμο» στις ευρωαγορές. Η μετοχή της Ahold Delhaize σημείωσε κέρδη άνω του 7%, μετά τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα. Η TUI Group ενισχύθηκε 1,89%. Στο 1,43% τα κέρδη της Metro. Ισχυρή άνοδο της τάξεως του 7,41% σημείωσε η μετοχή της Deliveroo. Απώλειες 2,34% για τη μετοχή της E.On.

Η βρετανική ασφαλιστική Aviva είδε τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 9,86%, μετά τα αισιόδοξα αποτελέσματα εξαμήνου. Η μετοχή της εταιρείας κατασκευής ανεμογεννητριών Vestas έκανε άλμα 8,79%. Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Evotec υποχώρησε 8,29% μετά την υποβάθμιση της μετοχή της από τη Morgan Stanley.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτές είναι οι αντικειμενικές αξίες στο project του Ελληνικού

Σχέδια «έκτακτης ανάγκης» από τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για την ενεργειακή κρίση

Οικονόμου: Ο κ. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να αρνείται την ενημέρωση – Στη Βουλή η συνέχεια

Exit mobile version