Σε θετικό πρόσημο γύρισαν το μεσημέρι οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, αλλά και τα αμερικανικά futures, «σβήνοντας» τις πρωινές απώλειες, την ώρα που οι Κινέζοι διαπραγματευτές έφτασαν στην Ουάσινγκτον για την αυριανή υπογραφή της «Πρώτης Φάσης» της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, το κινεζικό γιουάν βρέθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιούλιο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,18% στις 419,14 μονάδες, με τα κέρδη στις μετοχές του κλάδου εξορύξεων να αντισταθμίζονται από την πτώση στους κλάδους τροφίμων και υγείας.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,42%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,22%%, ο γαλλικός CAC40 με οριακή άνοδο 0,01%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,02% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 χάνει 0,11%.

Το βράδυ της Δευτέρας, το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ αποφάσισε να αφαιρέσει την Κίνα από τη λίστα των χωρών που κατηγορεί για χειραγώγηση νομίσματος – πρόκειται σαφώς για μια ένδειξη καλής θέλησης ενόψει της αυριανής υπογραφής της ενδιάμεσης εμπορικής συμφωνίας, η οποία έρχεται μετά από 18 μήνες εκατέρωθεν επιβολής δασμών μεταξύ των δυο κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη.

Το κινεζικό γιουάν διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της Δευτέρας.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές έκλεισαν στην πλειοψηφία τους με άνοδο, ενώ ο ευρύτερος MSCI κέρδισε περί το 0,2%. Ωστόσο, τα κέρδη στην Ασία μειώθηκαν καθώς ανακοινώθηκε ότι το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας έναντι των ΗΠΑ υποχώρησε το 2019.

Πίσω στην Ευρώπη, η στερλίνα παρέμεινε κάτω από το 1,30 δολ., μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τον Νοέμβριο η οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας κινήθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό από τον 2012, αυξάνοντας τις προσδοκίες για μείωση του επιτοκίου από την Τράπεζα της Αγγλίας αργότερα μέσα στον Ιανουάριο.

Η στερλίνα υποχώρησε νωρίτερα για έκτη συνεχόμενη μέρα. Είναι το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον περασμένο Μάιο.