Αγορές

Ευρωαγορές: Κλείσιμο εβδομάδος με κέρδη, με στήριξη από τράπεζες και αυτοκινητοβηχανίες

  • newsroom


Ο τραπεζικός κλάδος έχει βάλει πλώρη να καταγράψει τον Οκτώβριο τον καλύτερο μήνα του για περισσότερο από 1 χρόνο

Με κέρδη έκλεισαν την τρέχουσα εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παίρνοντας ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές και του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα και τις προβλέψεις για το 2020, από εταιρείες των 2 κλάδων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,65%, βρίσκοντας στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο που σημείωσε κέρδη 2,82%, της αυτοκινητοβιομηχανίας και τον ενεργειακό, ο οποίος με τη σειρά του ευνοήθηκε από την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου.

Ο τραπεζικός κλάδος έχει βάλει πλώρη να καταγράψει τον Οκτώβριο τον καλύτερο μήνα του για περισσότερο από 1 χρόνο.

Η επικαιρότητα σήμερα ήταν πλούσια στην Ευρώπη πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit, ο σύνθετος Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών ΡΜΙ για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες στην Ευρωζώνη υποχώρησε στις 49,4 μονάδες, κυρίως εξαιτίας της πτώσης του κλάδου των υπηρεσιών στις 46,2 μονάδες, με την μεταποίηση να σημειώνει άνοδο στις 54,4 μονάδες.

Στη Γερμανία η μεταποίηση σκαρφάλωσε σε υψηλό 30 μηνών, ωστόσο οι υπηρεσίες υποχώρησαν στις 48,9 μονάδες, υποδηλώνοντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης λειτουργεί με δύο ταχύτητες.

Οι 50 μονάδες είναι το όριο που διαχωρίζει την επέκταση μίας οικονομικής δραστηριότητας από τη συρρίκνωση.

Στα εταιρικά νέα η Barclays ανακοίνωσε έσοδα ύψους 1,1 δισ. λιρών για το γ΄ τρίμηνο του 2020, με τη μετοχή της να κλείνει με άλμα 4,73%.

Κέρδη 0,47% κατέγραψε η μετοχή της Daimler καθώς αναθεώρησε επί τα βελτίω την καθοδήγησή της για τα κέρδη του 2020, μετά από την αύξηση 24% της ζήτησης για πολυτελή αυτοκίνητα στην Κίνα το γ΄ τρίμηνο.

Η μετοχή της Renault υποχώρησε 0,48%, παρά την ανάκαμψη των εσόδων της το προηγούμενο τρίμηνο, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα καταφέρει να έχει θετική ταμειακή ροή έως τα τέλη του 2020.

Πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της μητρικής της αλυσίδας ξενοδοχείων Holiday Inn, InterContinental Hotels, καθώς ανέφερε πτώση 53,4% των τριμηνιαίων εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ξεχώρισε με κέρδη 1,29% για να ακολουθήσει ο CAC 40 στο Παρίσι προσθέτοντας 1,20%, ακολούθησε ο FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο σημειώνοντας άνοδο 1,09%, πιο πίσω με άνοδο 0,82% βρέθηκε ο DAX στη Φρανκφούρτη.

 

 

Απόρρητο Απόρρητο