Αγορές

GameStop: Ασταμάτητο ράλι για τη μετοχή – Φεύγει ο CFO και εκτοξεύεται πάνω από 100%

  • newsroom


Οι επενδυτές συνέρρευσαν στη μετοχή εν μέσω αιφνιδιαστικών αλλαγών στις κορυφαίες θέσεις της διοίκησης

Αλμα άνω του 100% σημείωσε η μετοχή της GameStop την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές συνέρρευσαν στη μετοχή εν μέσω αιφνιδιαστικών αλλαγών στις κορυφαίες θέσεις της διοίκησης.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής διακόπηκε τριάντα λεπτά πριν το κλείσιμο και τελικά έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 103,9%. Μετασυνεδριακά ενισχύθηκε επιπλέον κατά 83%.

Την Τρίτη η GameStop ανακοίνωσε ότι ο οικονομικός διευθυντής Τζιμ Μπελ θα παραιτηθεί στις 26 Μαρτίου.

«Η παραίτηση του κ. Μπελ δεν έρχεται λόγω κάποιας διαφωνίας με την εταιρεία σε κάτι που να αφορά τις δραστηριότητες, τις πολιτικές ή τις πρακτικές της, συμπεριλαμβανομένων των λογιστικών προτύπων και πρακτικών», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Πηγές ανέφεραν στο Business Insider ότι ο Μπελ δεν φεύγει οικειοθελώς, αλλά κατόπιν πιέσεων από τον Ράιαν Κοέν, συνιδρυτή της  Chewy που επένδυσε στην GameStop πέρυσι, σε μια προσπάθεια να τη βοηθήσει να επιταχύνει την online παρουσία της.

O Ράιν Κοέν

Όπως μετέδωσε την Τρίτη το πρακτορείο Bloomberg το ΔΣ της GameStop εξωθεί τον Μπελτ σε παραίτηση προκειμένου να πραγματοποιήσει τον μετασχηματισμό της εταιρείας πιο γρήγορα.

Όπως σημειώνει το CNBC, η συμμετοχή του Κοέν στο ΔΣ της GameStop, βοήθησε να ενισχυθεί η έντονα σορταρισμένη μετοχή της τον Ιανουάριο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το επικό short squeeze στην GameStop που προκάλεσε αγοραστική μανία από μικροεπενδυτές και προσέλκυσε τελικά την προσοχή του Κογκρέσου.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης στην SZ: «Η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή»

Συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΤΕ για την Εθνική Ασφαλιστική

Κομισιόν: Έρχεται task force για τα μεγάλα έργα