Επιχειρήσεις

Συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΤΕ για την Εθνική Ασφαλιστική

  • newsroom


Οι οριστικές αποφάσεις δεν αναμένεται να ληφθούν πριν ολοκληρωθεί η αποτίμηση της εταιρείας που έχει ανατεθεί σε εξωτερικό σύμβουλο από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Tίτλοι τέλους στο σήριαλ της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, σχεδόν έναν χρόνο μετά την υποβολή πρότασης από το CVC. Tα 13 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας συνεδριάζουν σήμερα για να αποφασίσουν για την Εθνική Ασφαλιστική και αναμένεται να «ανάψουν» το πράσινο φως καθώς φέρονται να συγκλίνουν στην άποψη ότι είναι προς το συμφέρον του ομίλου να προχωρήσει η πώληση στον ένα και μοναδικό υποψήφιο αγοραστή, δηλαδή το CVC Capital Partners, αντί της διάθεσης μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Πάντως οι οριστικές αποφάσεις δεν αναμένεται να ληφθούν πριν ολοκληρωθεί η αποτίμηση της εταιρείας που έχει ανατεθεί σε εξωτερικό σύμβουλο από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Tο Ταμείο αποτελεί βασικό μέτοχο της ΕΤΕ με ποσοστό 41%.

Η πρόταση για την διάθεση μετοχών (από 51% ως 80%) μέσω IPO στο ΧΑ υποστηρίζεται από τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής που «δείχνουν» τα κέρδη 53,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Διαβάστε ακόμη

Η «λούφα» της Folli Follie στη Βουλή, η βουλγαρική επέλαση στα γηροκομεία και τα σκαρπίνια του Στρατού

Πάνω από 60 αιτήσεις εύπορων αλλοδαπών για φορολογική μετανάστευση στην Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ: 3+1 ανατροπές στον φόρο ακινήτων του 2021

 

Απόρρητο Απόρρητο