Απότομη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ, μετά την ανανέωση της θητείας του Σι Τζινπίνγκ στο αξίωμα του γενικού γραμματέα του ΚΚΚ, γεγονός το οποίο επιδεινώνει το επενδυτικό κλίμα για τις μη κρατικές εταιρείες της Κίνας, λόγω της σφιχτής πολιτικής.

Υπό την ηγεσία του Σι Τζινπίνγκ, η Κίνα έχει εφαρμόσει μια σειρά από πολιτικές που έχουν αυστηροποιήσει τους κανονισμούς στον κλάδο της τεχνολογίας σε τομείς από την προστασία δεδομένων έως τη ρύθμιση του τρόπου με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι αλγόριθμοι.

Σε αυτό το κλίμα, η μετοχή της Goldman Dragon China, η οποία διαπραγματεύεται στον Nasdaq, σημειώνει πτώση 15,58% και υποχωρεί σε χαμηλό 52 εβδομάδων.

Ο τεχνολογικός γίγαντας Alibaba υποχωρεί 11%, περιορίζοντας απώλειες 19% που σημείωνε νωρίτερα, ενώ η Tencent Music Entertainment υποχωρεί 4,31% από απώλειες 17% νωρίτερα. «Βουτιά» 26% για τη μετοχή της Pinduoduo, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε 32,5%.

«Οι μετοχές που βασίζονται στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι και πάλι «μη επενδύσιμες», δήλωσε ο Mark Schilsky του γραφείου πωλήσεων της Bernstein σε σημείωμα τη Δευτέρα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 6,36% στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Απρίλιο του 2009. Το Shanghai Composite και το Shenzhen Component στην ηπειρωτική Κίνα έχασαν και οι δύο περίπου 2%.

Διαβάστε περισσότερα

Δολάριο – Πετρέλαιο: Μια… τοξική σχέση που συνθλίβει τους παγκόσμιους αγοραστές «μαύρου χρυσού»

24ωρη Παμπειραϊκή απεργία την Τρίτη 25 Οκτωβρίου – Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ρυμουλκά και κλειστό το εμπορικό λιμάνι

Πού θα πάνε οι τιμές των ακινήτων