«Άλμα» της τάξης του 45% κατέγραψε το τελευταίο διήμερο η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από την πρόθεση της οικογένειας Γκλέιζερς να πουλήσει ένα μέρος των μετοχών της αγγλικής ομάδας.  

Η μετοχή της εισηγμένης έκλεισε το βράδυ της Τρίτης κατά περίπου 20%, ενώ την Τετάρτη ακολούθησε ακόμη ένα ράλι της τάξης του 25%, με αποτέλεσμα η σωρευτική άνοδος να διαμορφώνεται στο 45%. Κι όλα αυτά σε μόλις δύο ημέρες. 

Η εκτόξευση οφείλεται, όπως προαναφέρθηκε, στην ανακοίνωση της οικογένειας Γκλέιζερς ότι ξεκινάει τη διαδικασία «αναζήτησης εναλλακτικών στρατηγικών» για το μέλλον του συλλόγου, κάτι που μπορεί να καταλήξει είτε στην είσοδο νέων επενδυτών, είτε στην ολική αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.  

Ας σημειωθεί ότι η οικογένεια των Αμερικανών επιχειρηματιών κατέχει το 100% των μετοχών της ιστορικής ομάδας του Μάντσεστερ, με την οποία άρχισε να ασχολείται στις αρχές της δεκαετίας του ‘00.  

Όμως, ένα μεγάλο μέρος των φιλάθλων, ως απόρροια και των διαδοχικών ποδοσφαιρικών αποτυχιών, επιθυμεί την αποχώρηση των Αμερικανών και την αλλαγή της διοίκησης. Το σύνθημα «Γκλέιζερς-άουτ», εξάλλου, ακούγεται συχνά – πυκνά στο «Old Traford», έδρα της Γιουνάιτεντ.  

Οι παραπάνω εξελίξεις σκόρπισαν ντελίριο ενθουσιασμού στους επενδυτές, με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής να εκτοξεύεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών. Παράλληλα, κατάφερε να σβήσει τις απώλειες από τις αρχές του έτους, οι οποίες πλέον έχουν μετατραπεί σε κέρδη +28%.  

Στα θετικά, επίσης, θα πρέπει να προσμετρηθεί και το «διαζύγιο» με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, βάζοντας ένα τέλος στην -εδώ και μήνες- τοξικότητα, η οποία ζημίωνε τόσο τη Γιουνάιτεντ όσο και τον ίδιο τον Πορτογάλο σταρ. 

Διαβάστε επίσης

Το πόρισμα Βουρλιώτη, η εκεχειρία των καναλαρχών, ό,τι (δεν) πωλείται είναι χρυσός, τα μαχαίρια Cosmote – NOVA για τη Euroleague 

«Κοσμογονία» αλλαγών στις ηγεσίες των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ομίλων της χώρας

Zermatt: 10 εμπειρίες στον πιο όμορφο χιονοδρομικό προορισμό της Ευρώπης