«Υποψιαζόμαστε ότι μόνο λίγες αναδυόμενες χώρες θα είναι σε θέση να πετύχουν διψήφια κέρδη το επόμενο έτος και η αγορά της Ελλάδας θα είναι μία από αυτές», εξηγεί η Goldman Sachs.

Οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν ότι οι δείκτες MSCI Κίνας, Κορέας, Ινδίας, Αίγυπτος, Κατάρ, Πολωνίας και Ελλάδας θα είναι κερδισμένοι για το 2023.

Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, οι αγορές μετοχών που έχουν υποτιμηθεί σημαντικά, όπως η Ελλάδα, όπου οι πολλαπλασιαστές μετοχών έχουν μειωθεί κατά 39% από τα τέλη του 2019, εμφανίζονται προς το υψηλό άκρο της κατανομής. Αντίθετα, οι αγορές με υψηλά επιτόκια, όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία, κινούνται στο αντίθετο άκρο.

Για την ελληνική αγορά, η Goldman Sachs προβλέπει ότι σε χρονικό ορίζοντα δωδεκαμήνου, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Αθήνας, ο Γενικός Δείκτης, θα ανέλθεις στις 995 μονάδες ή περιθώριο ανόδου 9% κατά την Goldman Sachs και 11% με βάσει το consensus των αναλυτών. Ο εγχώριος δείκτης δείκτη εμφανίζει αποτίμηση σε όρους δείκτη P/E στις 7,8 φορές ή 7,9 φορές βάσει του στόχου της Goldman Sachs, δείκτη μερισματικής απόδοσης στο 5% πιθανή απόδοση σε δολάριο το επόμενο έτος 19%.

Παρά τα υψηλά επιτόκια σε αγορές όπως η Πολωνία, η μεγάλη πώληση μετοχών φέτος διατήρησε τις μετοχές να εμφανίζονται «φθηνές» σε σχέση με τα ομόλογα. Οι αγορές της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βραζιλία και η Χιλή, εμφανίζονται πιο ελκυστικές στις μετοχές τους από ό,τι στα ομόλογα, αν και το σήμα αυτό στρεβλώνεται από τους τομείς των βασικών εμπορευμάτων. Για τις ΕΜ εκτός Κίνας, προβλέπει αποδόσεις 8% σε τοπικό νόμισμα, οι οποίες βρίσκονται μεταξύ των προσδοκιών μας για την αγορά της Ευρώπης και της Ιαπωνίας.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Ψήφος εμπιστοσύνης για την Motor Oil – Buy και αυξημένη τιμή στόχος στα €23

Ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας ρύπων: €1,5 δισ. θα επανεπενδύονται στη Ναυτιλία

Προ των πυλών η 4η αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ – Νέο τετ α τετ κυβέρνησης – τραπεζιτών για τη στήριξη των δανειοληπτών