search icon

Αγορές

«Ημέρα της Γυναίκας» στο Χρηματιστήριο: Η Β. Λαζαράκου θα κηρύξει τη λήξη της συνεδρίασης τη Δευτέρα 8 Μαρτίου

Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών συμμετέχει στην κοινή πρωτοβουλία των μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων (WFE) «Ring the Bell for Gender Equality»

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ESMA Bασιλική Λαζαράκου θα είναι φέτος το τιμώμενο πρόσωπο του Χρηματιστηρίου την Δευτέρα 8 Μαρτίου κηρύσσοντας την λήξη της συνεδρίασης με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας.

Για μία ακόμα χρονιά, ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών συμμετέχει στην κοινή πρωτοβουλία Χρηματιστηρίων -μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων(WFE) «Ring the Bell for Gender Equality». Πέρυσι, το ΧΑ είχε υποδεχθεί την Διευθύνουσα Σύμβουλο της WFE Nandini Sukumar η οποία είχε χτυπήσει το παραδοσιακό καμπανάκι .

Oι εκδηλώσεις αυτές, που πραγματοποιούνται σε περισσότερα από 75 διεθνή Χρηματιστήρια ταυτόχρονα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των IFC, Sustainable Stock Exchanges (SSE) Initiative, UN Global Compact, UN Women, The World Federation of Exchanges and Women in ΕTFs.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου για την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών , δίνοντας την ευκαιρία στον ιδιωτικό τομέα να προωθήσει την ισότητα των δύο φύλων, τη διαφορετικότητα και την αειφόρο ανάπτυξη.

Με την ενεργή συμμετοχή του σε τέτοιες πρωτοβουλίες ως μέλος του SSE, το Χρηματιστήριο Αθηνών εκπέμπει σαφές μήνυμα πως και οι κεφαλαιαγορές και ο ιδιωτικός τομέας συντελούν αξιοσημείωτο έργο στην προώθηση της ισότητας των φύλων.

Διαβάστε ακόμη:

Επίδομα €400: Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι θα το λάβουν στο «ραντεβού» τους με τον ΟΑΕΔ

ΕΚΤ: Θα οπλίσει ξανά το νομισματικό «μπαζούκας»; – Οι ειδικοί απαντούν (Γραφήματα)

Γεωργιάδης: Έκτακτη επιχορήγηση €3.000 ανά επιχείρηση λιανεμπορίου και €1.000 για κάθε εργαζόμενο

 

 

Exit mobile version